• City Stories

    Όλοι θα θέλαμε να μένουμε σ’ αυτό το εξωτικό και φωτεινό σπίτι στην Ίμπιζα (15 pics)

    • NewsRoom


    Η κατοικία βρίσκεται σε λοφώδες τοπίο με εκπληκτική θέα στον ωκεανό και το νησί Formentera, σε μια αποκλειστική κατοικημένη περιοχή στο νησί της Ίμπιζα, που ονομάζεται Roca Llisa και αποτελεί πλήρη αναδιαμόρφωση μιας υπάρχουσας ισόγειας κατοικίας. Οι ιδιοκτήτες ζήτησαν να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο σπίτι, που θα επέτρεπε την οικεία και απλή οικογενειακή διαβίωση, καθώς και την εκτεταμένη διασκέδαση μεγάλων ομάδων φίλων. Η πλήρης ανακαίνιση περιλάμβανε πρόσθετα καταλύματα με τη μορφή δωματίων. Το τελειωμένο σπίτι δίνει με επιτυχία μια αίσθηση ήρεμης απλότητας, λουσμένο στο φυσικό φως.

    Για να επιτευχθεί αυτό, η σχεδιαστική προσέγγιση επικεντρώθηκε στη χρήση οργανικών υλικών, συμπεριλαμβανομένης της ξυλείας και της πέτρας, για να ενσωματώσει το κτίριο στην περιοχή του, προσθέτοντας ζεστασιά και βάθος στο ελάχιστο εσωτερικό. Μεγάλες συρόμενες, γυάλινες πόρτες στις υπαίθριες βεράντες “σβήνουν” τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Ο τολμηρός αλλά διακριτικός φωτισμός προκαλεί αντιθέσεις, ενώ ο κρυφός φωτισμός έχει ενσωματωθεί σε όλες τις εσοχές για να δώσει ζεστή λάμψη στις άκρες. Ο κρυφός φωτισμός έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για να τονίσει τα φυσικά τελειώματα.

    Το αρχιτεκτονικό γραφείο χρησιμοποίησε μια μαλακή, φυσικά εμπνευσμένη χρωματική παλέτα, όπου η χρήση διαφόρων υλικών και υφών προσθέτει βάθος και αντηχεί μια αβίαστη οργανική αίσθηση πολυτέλειας. Τα βαμβακερά, τα λινά, η ακατέργαστη ξυλεία, η πέτρα και το μάρμαρο σε φόντο λευκών λευκών τοίχων δίνουν στους εσωτερικούς χώρους μια φυσική ηρεμία και γαλήνη. Ο εκλεκτικός συνδυασμός σύγχρονων σχεδίων, και χειροποίητων αντικειμένων αντικατοπτρίζουν την ευρεία εκτίμηση και κατανόηση της τέχνης από τους ιδιοκτήτες και την επιθυμία τους για σύγχρονη πολυτέλεια, όπου κάθε στιγμή μετράει και ένα σπίτι παρέχει τα κυριολεκτικά θεμέλια ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής.

    Στοιχεία έργου

    Αρχιτεκτονική μελέτη: SAOTA & ARRCC, Stefan Antoni & Mark Rielly
    Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων: ARRCC, Mark Rielly, Michele Rhoda & Chad Brander
    Εσωτερική διακόσμηση: ARRCC, Mark Rielly & Sarika Jacobs
    Εμβαδό οικοπέδου: 2.208,00m²
    Εμβαδό κτιρίου: 845m²
    Χρόνος αποπεράτωσης: 2014
    Φωτογραφίες: Lorenzo Vecchia

    Πηγή: www.ktirio.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μια όμορφη και ευρύχωρη κατοικία στην Πεντέλη με πισίνα και θέα (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντυπωσιακή θερινή μονοκατοικία στη Νέα Μάκρη! Αξίζει να τη δείτε (12 pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρεις εξοχικές κατοικίες χτισμένες μέσα σε έναν πορτοκαλεώνα στα Χανιά (14 pics)



    ΣΧΟΛΙΑ