• City Stories

    Σεξ – 3 προβλήματα των ζευγαριών και τρόποι αντιμετώπισης

    σεξ


    Τα ζευγάρια που έχουν μακροχρόνια σχέση, παραπονιούνται συχνά για τη μονοτονία που επέρχεται στο σεξ, για τη μείωση της συχνότητας και την έλλειψη χρόνου. Ειδικά τα ζευγάρια που έχουν αποκτήσει παιδιά, παρατηρούν διαφορές στην σεξουαλική τους ζωή και προβλήματα στον τομέα αυτό.

    Δείτε παρακάτω τρία από τα συχνότερα σεξουαλικά προβλήματα των ζευγαριών και πώς θα μπορούσατε να τα λύσετε ή έστω να προσπαθήσετε να τα αντιμετωπίσετε:

    1. Κούραση
    Λόγω δουλειάς, φόρτου εργασίας και πολλών άλλων καθημερινών προβλημάτων που μας φθείρουν σωματικά και ψυχολογικά, είναι λογικό να υπάρχει κούραση και στις δύο μεριές. Ωστόσο, αυτό πολλές φορές αποτελεί και μια εύκολη δικαιολογία, αφού μπορεί απλώς ο ένας από τους δύο να βαριέται. Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αυτό, μπορείτε να μιλήσετε με τον/ην σύντροφό σας και να βρείτε, ίσως, τις μέρες που είστε πιο χαλαροί.

    2. Λίμπιντο
    Η λίμπιντό σας δεν συγχρονίζεται. Τις ώρες που έχει ο ένας από τους δύο την επιθυμία, δεν την έχει ο άλλος και το αντίστροφο. Σε πολλές περιπτώσεις και ειδικά στις μακροχρόνιες σχέσεις, η λίμπιντο έχει μειωθεί και οι μέρες που έχετε όρεξη για σεξ είναι πολύ λιγότερες. Αυτό που θα προτείναμε, είναι να υποχωρήσει ο ένας από τους δυο σας. Δηλαδή, αν υπάρχει πρόβλημα συγχρονισμού, την επόμενη φορά που ο/η σύντροφός σας θελήσει να κάνετε σεξ, σκεφτείτε μήπως “υποκύψετε”.

    3. Παιδί
    Το τρέξιμο, η αφοσίωση και η συνεχής παρουσία που χρειάζεται ένα παιδί, είναι λογικό να απορροφά πολύ από τον χρόνο και ενέργειά σας. Όμως, δεν θα πρέπει να παραμερίσετε εντελώς το κομμάτι αυτό, καθώς είναι απαραίτητο σε κάθε υγιή σχέση. Μπορείτε να προσλάβετε μία babysitter για μερικές μέρες της εβδομάδας ή να κανονίσετε να κρατήσετε το/α παιδί/ά κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο, ώστε να περνάτε λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σεξ στο ντους – 3 προτάσεις από ειδικούς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί το πορνό και το ίντερνετ καταστρέφουν τη σεξουαλική σας ζωή;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τελικά πόσο πρέπει να διαρκεί το σεξ;



    ΣΧΟΛΙΑ