• City Stories

    Γιατί ο κόσμος κάνει όλο και λιγότερο σεξ

    σεξ


    Βρισκόμαστε σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο, όπου οι ελευθερίες των ανθρώπων ολοένα και μεγαλώνουν. Υπάρχουν λιγότερα ταμπού σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, οι αυστηρές νοοτροπίες έχουν φθίνει και το σεξ έχει απενεχοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό. Κι εκεί που περίμενε κανείς πως, ακριβώς για αυτούς τους λόγους, τα σχετικά με το σεξ ποσοστά θα ήταν υψηλά, έρευνες δείχνουν πως έχουμε εντελώς λανθασμένη εντύπωση!

    Πρόκειται για ένα παγκόσμιο θέμα, το οποίο μελέτησαν οι Αμερικάνοι ερευνητές. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα Πανεπιστήμια της Φλόριντα και Καλιφόρνια και η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό “Archives of Sexual Behavior”, η νέα γενιά είναι πιο φιλελευθερη αλλά κάνει λιγότερο σεξ, δηλαδή αποδέχεται θέματα όπως οι ομοφυλόφιλες σχέσεις ή τα one night stand αλλά έχει μικρό αριθμό σεξουαλικών συντρόφων.

    σεξ-ζευγάριΟι Millenials, όπως αποκαλείται η γενιά που γεννήθηκε μεταξύ 1981 και 2000, παρουσιάζει μια σχετική αποστασιοποίηση στο σεξ, ενώ ακόμη μεγαλύτερη αποχή σημειώνεται στην “έξυπνη” γενιά (iGen) των online εφαρμογών και των κοινωνικών μέσων, που περιλαμβάνει όσους γεννήθηκαν μεταξύ 1995-2012. Όπως αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας Ryne Sherman, “η σεξουαλική συμπεριφορά και των δύο φύλων αλλάζει από γενιά σε γενιά”.

    Ως αίτια της αποστασιοποίησης αυτής, φαίνονται να είναι η ιλιγγιώδης ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας και η διαδεδομένη χρήση των social media. Ο sex και dating editor του αμερικανικού AskMen, Alex Manley, εξηγεί το φαινόμενο:

    “Εν έτει 2017 η ψηφιακή τεχνολογία έχει επηρεάσει μαζικά τις ζωές μας και η μείωση του σεξ μπορεί να συνδεθεί ευθέως με τον ρόλο της τεχνολογίας. Προσφέρει σεξουαλικές εμπειρίες διαθέσιμες στις συσκευές μας και γενικά περισσότερο πορνό απ’ όσο μπορείς να φανταστείς, χωρίς να χρειαστεί να κουνηθείς απ’ τη θέση σου. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν υπήρχε πριν από 10-15 χρόνια και υποκαθιστούν το πραγματικό σεξ”.

    Μήπως να κόψουμε το Facebook και το Instagram;!



    ΣΧΟΛΙΑ