• City Stories

    Ένα δροσερό, ελαφρύ και φωτεινό διώροφο διαμέρισμα στη Γλυφάδα (10 pics)

    • NewsRoom


    Το διώροφο διαμέρισμα αγοράστηκε από τους ιδιοκτήτες στο αρχικό στάδιο της κατασκευής και έτσι δόθηκε η δυνατότητα στους αρχιτέκτονες να αλλάξουν τη διαρρύθμιση, μέσα στο περίγραμμα που προέβλεπε η αρχιτεκτονική μελέτη της οικοδομικής άδειας.

    Το εσωτερικό του διαμερίσματος, σχεδιάστηκε για ένα ζευγάρι, που επιθυμούσε ένα δροσερό, ελαφρύ και φωτεινό χώρο που θα έδινε μία αίσθηση ευρυχωρίας και άνεσης. Το διαμέρισμα είναι γωνιακό,ֹ ένα μεγάλο τμήμα του είναι εσωτερικό (ανάμεσα σε μεσοτοιχίες), αλλά ανακουφίζεται φωτιστικά από το φεγγίτη στην οροφή του δεύτερου επιπέδου.

    Στο πρώτο επίπεδο, διατάχθηκαν οι χώροι υποδοχής, ενώ στο δεύτερο τα υπνοδωμάτια με τα λουτρά τους. Οι χώροι του καθιστικού, της τραπεζαρίας και της κουζίνας στο πρώτο επίπεδο βρίσκονται στις δύο φωτεινές πλευρές, ενώ στο “εσωτερικό” τμήμα συναρμολογήθηκαν ελαφριές κατασκευές που οργάνωσαν τους υπόλοιπους χώρους: προθάλαμο εισόδου, wc επισκεπτών, ιματιοθήκη, χώρο γραφείου, χώρο καθημερινού φαγητού και εσωτερική σκάλα.

    Οι κατασκευές αυτές σχεδιάστηκαν με τη λογική ελεύθερου χωρίσματος, που δίνει μία αίσθηση κίνησης στο χώρο. Αποτελούνται από ξύλο και γυαλί και το συμπαγές τμήμα τους είναι επενδυμένο με ταπετσαρίες και καθρέφτες.

    Η κίνηση, που οργανώνει τις κατασκευές, από συμπαγής γίνεται στη συνέχεια πιο διάτρητη, με μια ελαφριά μεταλλική σκάλα. Η σκάλα σκαρφαλώνει από ένα ξύλινο αναβαθμό-γραφείο στο δεύτερο επίπεδο και κινείται ελεύθερα μέσα στο διώροφο χώρο-αίθριο χωρίς να εμποδίζει το φως του φεγγίτη να φτάνει στο πρώτο επίπεδο. Συγχρόνως, λειτουργεί σαν φίλτρο μεταξύ των πιο καθημερινών χώρων (φαγητού και γραφείου) και των χώρων υποδοχής.

    Ανεβαίνοντας στο δεύτερο επίπεδο, τα λουτρά φωτίζονται από τον εσωτερικό διώροφο χώρο, μέσα από κατακόρυφες γυάλινες θυρίδες. Οι χώροι ύπνου του ζεύγους και των ξένων, καθώς και το ντουλαποδωμάτιό του ζεύγους βγαίνουν σε ευρύχωρη βεράντα με θέα τη θάλασσα.

    Οι ελαφριές ξύλινες κατασκευές, καθώς και τα σταθερά έπιπλα του σπιτιού, σχεδιάστηκαν με συνέπεια στη λογική του ενιαίου. Προβάλλονται επάνω σε χρωματιστές επιφάνειες, που λειτουργούν σαν φόντο, αναδεικνύοντας έτσι τις λεπτομέρειές τους. Τα τελειώματα των όγκων και η οριοθέτηση των χώρων κίνησης ενισχύθηκαν με τη δημιουργία ψευδοροφών με γραμμικούς κρυφούς φωτισμούς.

    Στοιχεία έργου:
    Aρχιτεκτονική μελέτη – Επίβλεψη εσωτερικού χώρου: De.Ar (Χριστίνα Γρυμπογιάννη, Γιάννης Αυλωνίτης)
    Στατική μελέτη: Παναγιώτης Σαραντόπουλος
    H/M μελέτη: Στέλιος Μέττος
    Tεχνική εταιρία κατασκευής: Π. Σαραντόπουλος – Α. Κανίδη Ο.Ε.
    Eμβαδό οικοπέδου: 780 m²
    Eμβαδό διαμερίσματος: 152 m²
    Xρόνος μελέτης: 2006
    Xρόνος κατασκευής: 2006 – 2007
    Φωτογραφίες: Νίκος Δανιηλίδης
    Περιφέρεια: Αττική

    Πηγή: ktirio.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μια κατοικία με στυλ και γούστο στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης (10 pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Orange grove: Ένας χώρος εργασίας με απίστευτο design και «άρωμα» Ολλανδίας (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανακαίνιση διαμερίσματος στην παλαιά παραλία Θεσσαλονίκης (9 pics)



    ΣΧΟΛΙΑ