• City Stories

    Φιλέρι– H γαστρονομική έκπληξη των Βορείων Προαστίων

    • NewsRoom


    Εστιάζοντας στην ανάδειξη των ελληνικών γεύσεων, το μενού του εστιατορίου Φιλέρι δίνει έμφαση σε ελληνικές τοπικές γεύσεις που έχουν βάση τους τα φρέσκα εποχιακά υλικά. Τα πιάτα ισσοροπούν  ανάμεσα στην παράδοση και το ταλέντο, την κλασσική και τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα.

    Οι ολόφρεσκες πρώτες ύλες απο μικρούς παραγωγούς, οι ιδιαίτερες ετικέτες από μικρά και μεγάλα οινοποιία, τα τρυφερά κρεατικά, τα φρέσκα λαχανικά από το μποστάνι, σε συνδυασμό με τον εντυπωσιακό και καταπράσινο χώρο, δημιουργούν στους επισκέπτες μια πρωτόγνωρη αίσθηση χαλάρωσης.

    Το ακριβές ψήσιμο, και οι νότες ποιοτικού κρέατος, το μοναδικό πάντρεμα των παραδοσιακών γεύσεων, κατατάσσουν το Φιλέρι στα κορυφαία εστιατόρια του είδους. Από την κουζίνα βγαίνουν “ποιήματα γεύσης”. Τα τρυφερά φιλετάκια ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρασί μαυροδάφνη, τα κομμάτια χοιρινού κρέατος μαριναρισμένα με μπαχαρικά, ντομάτα και πάπρικα, το ριζότο με φρέσκα μανιτάρια, παρμεζάνα και λάδι τρούφας και φυσικά το black angus, είναι από τα καλύτερα πιάτα που μπορεί να δοκιμάσει κανείς αυτή τη στιγμή στην Αθήνα.Φυσικά από το μενού δεν λείπουν και τα burgers ! Απολαύστε το «εναλλακτικό burger» με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ψητό χαλούμι, ντομάτα, ρόκα, μαγιονέζα και τηγανιτές  πατάτες ή το «απολαυστικό burger» με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μπεικόν, ντομάτα, γαλλική σαλάτα, παρμεζάνα, τηγανητό αυγό, sauce μουστάρδας και τηγανιτές  πατάτες.

    Η εισαγωγή στις γαστρονομικές προτάσεις του Φιλέρι ξεκινά με τις σαλάτες και τα ορεκτικά του. Με την απογειωτική γευστικά ανάμεικτη σαλάτα με ξερά σύκα, καρύδια, ψητό χαλούμι και σως βαλσάμικου και την σαλάτα «Φιλέρι», για την οποία το εστιατόριο φημίζεται. Μια σαλάτα ,που με ιδιαίτερη μαεστρία, έχει καταφέρει να δέσει αρμονικά σε ένα πρωτότυπο συνδυασμό γεύσεις από τοματίνια ντοματίνια, φιλέ αμυγδάλου, προσούτο, ντρέσιγνκ από μέλι και φλύδες παρμεζάνας. Η σαλάτα αυτή, όπως το ταλαγάνι σχάρας με λεμόνι γλυκό και φρέσκο θυμάρι και η φέτα σε φύλλο με μαρμελάδα από ντοματίνι είναι must taste πιάτα, αλλά και πρώτη επιλογή όσων γνωρίζουν το μέρος!

    Τα επιδόρπια του Φιλέρι αποτελούν πάντα μία από τις κορυφαίες στιγμές του δείπνου και είναι ακόμα ένας από τους λόγους που πρέπει να  επισκεφθεί κανείς το συγκεκριμένο εστιατόριο. Το «Σπασμένο ραβανί», που συνδυάζει με τρόπο μοναδικό την  κρεμ πατισερι, το bitter πορτοκάλι,το κραμπλ αμύγδαλο και  το παγωτό μαστίχα, όπως και το «Γλαστράκι σοκολάτας», είναι το κορυφαίο κλείσιμο ενός γεύματος και μια επιλογή που αφήνει μια υπέροχη αίσθηση πληρότητας, ικανοποίησης και ευτυχίας.

    Δείτε το μενού εδώ.

    Σχετικά με το Φιλέρι

    Το εστιατόριο ”Φιλέρι” ( www.filerirestaurant.gr) στo Χαλάνδρι, συστάθηκε τον Δεκέμβριο του 2015, έπειτα από την ανάγκη για τη δημιουργία ενός ζεστού και φιλικού χώρου με πιάτα κλασικά στην ελληνική γαστρονομική σκηνή.

    Ο χώρος είναι σχεδιασμένος για εταιρικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, dinner parties, οικογενειακές και φιλικές συναθροίσεις, ενώ το μενού του μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε περίστασης, διατηρώντας πάντα τα υψηλά επίπεδα ποιότητας. Το δυνατό σημείο του εστιατορίου, εκτός από τις δυνατές του γεύσεις, είναι η άψογη εξυπηρέτηση και το ζεστό κλίμα. Όλα αυτά σε έναν χώρο που μυρίζει από άκρη σε άκρη Ελλάδα!

    Διεύθυνση: Λεωφόρος Πεντέλης 109, Χαλάνδρι

    Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 6855999, email: [email protected]



    ΣΧΟΛΙΑ