• City Stories

    5+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο αυτή τη βδομάδα

    σινεμά


    Ψάξαμε και βρήκαμε έξι προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο, σε διάφορα μέρη της Αθήνας. Πρόκειται για ταινίες που προβάλλονται στα πλαίσια αφιερωμάτων και πολιτιστικών δράσεων, ενώ σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και ελληνόφωνες και ξενόγλωσσες κινηματογραφικές ταινίες. Επιλέξτε αυτήν που ταιριάζει στο…κινηματογραφικό σας γούστο και απολαύστε την. Καλή θέαση!

    Στα πρόθυρα

    1. “Στα πρόθυρα” στην Ελληνοαμερικανική Ένωση:

    Πρόκειται για μια ταινία του 2015 από τον Hermes Paralluelo. Είναι ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 98΄και κατάλληλη για όλους, ενώ προβάλλεται στα πλαίσιο του «Κύκλου Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου 2017».

    Ο Αντόνιο και η Φελίσα είναι παντρεμένοι 60 χρόνια και ζουν σ’ ένα μικρό χωριό του Τερουέλ. Οι δυνάμεις τους εξασθενούν και η όλο και πιο εύθραυστη υγεία τους, τους εμποδίζει να φροντίζουν ο ένας τον άλλο. Σαν απειλή εμφανίζεται η πιθανότητα να εγκαταλείψουν το σπίτι τους και να πάνε στο γηροκομείο. Η ταινία δείχνει την αγάπη στα γηρατειά, τον φόβο που νοιώθουν οι άνθρωποι να αφήσουν τη ζωή τους σε ξένα χέρια και να χάσουν την ανεξαρτησία τους.

    Πότε:
    Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017
    19.30

    Πού:
    Ελληνοαμερικανική Ένωση
    (Μασσαλίας 22, κέντρο)

    Πληροφορίες

    2. “Kamchatka” στο Κινηματοθέατρο Πετρούπολις – Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης:

    Στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας στην Αργεντινή, ο Χάρι είναι ένα δεκάχρονο αγόρι που το μόνο που θέλει είναι να παίξει και να κάνει φασαρίες με τον μικρό αδελφό του. Ωστόσο , το 1976 , όταν η οικογένειά του διώκεται από τη δικτατορία, αναγκάζεται να κρυφτεί στην εξοχή, ξεκινώντας μια νέα ζωή που θα βάλει τέλος στην παιδική του ηλικία.

    Πότε:
    Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017
    20.00

    Πού:
    Κινηματοθέατρο Πετρούπολις – Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης
    (Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου, Πετρούπολη)

    Πληροφορίες

    3. “Into the Inferno” στο Exile Room:

    Από την πιο εκρηκτική φιέστα του Μεξικού στα βρυχώμενα ηφαίστεια της υφηλίου, το Exile Room ξεκινά τη νέα σεζόν προβολών του με ένα πυρακτωμένο double feature ταινιών πραγματικό δυναμίτη!

    Σκηνοθεσία: Werner Herzog / Χώρα: Αγγλία, Γερμανία, Καναδάς / Διάρκεια: 104’

    Ο Werner Herzog και ο ηφαιστειολόγος Clive Oppenheimer συναντήθηκαν για πρώτη φορά στις πλαγιές του ηφαιστείου Έρεβος στην Ανταρκτική, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Encounters at the End of the World». Δέκα χρόνια μετά, ξεκινούν ένα οδοιπορικό σε μερικά από τα πιο μυθικά ηφαίστεια του κόσμου – το ταξίδι τους θα τους μεταφέρει από την Αιθιοπία ως τη Βόρεια Κορέα κι από την Ισλανδία ως την Ινδονησία. Εκεί, κάτω από την απειλητική σκιά των βρυχώμενων γιγάντων, συζητούν με επιστήμονες αλλά και ντόπιους, πασχίζοντας να κατανοήσουν τη σύνθετη και βαθιά ριζωμένη σχέση ανάμεσα στην ανθρωπότητα και ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα της φύσης. Μακριά από ένα συμβατικό επιστημονικό ντοκιμαντέρ –όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς από τον παλαβό Γερμανό σκηνοθέτη!– το «Into the Inferno» παντρεύει ιδιοφυώς το ρεπορτάζ με την ιστορία, και τη φιλοσοφία με το απολαυστικά εκκεντρικό voice over του Herzog, ζωντανεύοντας μέσα από εικόνες που κόβουν την ανάσα τόσο την πρωτόγονη ομορφιά των φλεγόμενων βουνών όσο και τους μυριάδες θαυμαστές τους που έλκονται από την επικίνδυνη γοητεία τους όπως οι πεταλούδες μαγνητίζονται μοιραία από τη φλόγα ενός κεριού. Ένας ακόμα περιπετειώδης σταθμός στην εντυπωσιακή φιλμογραφία ενός από τους μεγαλύτερους ντοκιμαντερίστες της εποχής μας.

    Πότε:
    Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017
    21.00

    Πού:
    Exile Room
    (Αθηνάς 12 – 3ος όροφος, Μοναστηράκι)

    Πληροφορίες

    4. “Ο άνθρωπος από το Κίεβο” στο Κινηματοθέατρο “Κ. Γαβράς”:

    Στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη αλλά με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στα πλαίσια αφιερώματος στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο, η Κινηματογραφική Λέσχη Περιστερίου θα προβάλει η ταινία “Ο άνθρωπος από το Κίεβο” (1968) στις 20:00.

    Αυγές του 20ού αιώνα, τσαρική Ρωσία. Ο Γιάκομπ Μπογκ είναι ένας ρωσο-εβραίος χωρικός που φυλακίστηκε για ένα απίθανο έγκλημα: τον τελετουργικό φόνο ενός παιδιού αριστοκρατικής καταγωγής στο Κίεβο. Η ζωή του στη φυλακή ξετυλίγεται καθώς έχει αναλάβει στα κάτεργα τον ρόλο αυτού που «επισκευάζει τα πάντα», τη στιγμή που πασχίζει να κερδίσει την αξιοπρέπεια του που απειλείται από τον εξευτελισμό που υπομένει για να ομολογήσει την ενοχή του.

    Πότε:
    Πέμπτη 23 Νοεμβρίου
    20.00

    Πού:
    Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ)
    (Βασιλικών 6, Περιστέρι)

    Πληροφορίες

    Η Επιστροφή

    5. “Η Επιστροφή” στον Δημοτικό Κινηματογράφο του Βύρωνα “Νέα Ελβετία”:

    Ο Δήμος Βύρωνα για δεύτερη συνεχή χρονιά παρουσιάζει τις «Κινηματογραφικές Βραδιές», μια πολιτιστική δράση με στόχο κάθε κύκλος της να αποτελεί ένα θεματικό αφιέρωμα σε ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία μας και ταυτόχρονα να μεγαλώσει την παρέα αυτών που αγαπούν τον καλό κινηματογράφο και την ατμόσφαιρα της κινηματογραφικής αίθουσας.

    Ο κύκλος ταινιών της φετινής περιόδου, από 20/10/2016 – 23/3/2017 έχει τίτλο «Μολυβένια Χρόνια – Εικόνες της παιδικής ηλικίας» και είναι αφιερωμένος στις «εικόνες της παιδικής ηλικίας, που τόσα αντιπροσωπεύουν για όλους μας». Τις ημέρες των προβολών θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας για του συνανθρώπους μας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βύρωνα.

    “Η Επιστροφή” σε σκηνοθεσία Αντρέι Σβιάνγκιντσεφ είναι ρωσική ταινία του 2003 με πρωταγωνιστές τους Βλαντιμίρ Γκάριν, Ιβάν Ντομπρονράβοβ, Κονσταντίν Λαβρονένκο. Πρόκειται για δύο αγόρια που ζουν στην απομακρυσμένη ρώσικη επαρχία και έχουν να δουν τον πατέρα τους πάνω από 10 χρόνια. Όταν εκείνος επιστρέψει θα τον ακολουθήσουν σε ένα ταξίδι χωρίς συγκεκριμένο προορισμό και άγνωστες συνέπειες…

    Πότε:
    Παρασκευή 24 Νοεμβρίου
    20.00

    Πού:
    Δημοτικός Κινηματογράφος «Νέα Ελβετία»
    (Ν. Ελβετίας 34 & Σεβαστείας, Βύρωνας)

    Πληροφορίες

    6.  Αφιέρωμα στον Κώστα Γαβρά – “Ζ” στο Κινηματοθέατρο “Κ. Γαβράς”:

    Στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη αλλά με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

    “Ζ” είναι ο τίτλος ταινίας του Κώστα Γαβρά, παραγωγής 1969, με θέμα τη δολοφονία του αριστερού βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη και την αναζήτηση των ενόχων από τον ανακριτή Χρήστο Σαρτζετάκη, μετέπειτα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το σενάριο, διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος που έγραψε το 1966 ο Βασίλης Βασιλικός, υπέγραψε ο Ισπανός συγγραφέας Χόρχε Σεμπρούν, ο οποίος αργότερα έγινε υπουργός Πολιτισμού της Ισπανίας.

    Πότε:
    Πέμπτη 25 Νοεμβρίου
    20.30

    Πού:
    Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ)
    (Βασιλικών 6, Περιστέρι)

    Πληροφορίες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: CINE-παφές: Τέσσερις δωρεάν προβολές πρόσφατων ελληνικών ταινιών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μια διασκεδαστική δραστηριότητα στο ΚΠΙΣΝ για μικρούς και μεγάλους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αφιέρωμα στον Φιόντορ Ντοστογιέφσκι με ελεύθερη είσοδο και πολλούς καλλιτέχνες

     



    ΣΧΟΛΙΑ