• City Stories

    Μπλε Ματωμένο Φεγγάρι: 16 εκατ. άνθρωποι παρακολούθησαν ψεύτικο βίντεο από την Ελλάδα

    • NewsRoom
    σελήνη


    Φωτογραφίες και βίντεο κατέκλυσαν τα social media με εντυπωσιακές εικόνες από την σπάνια ολική έκλειψη του Μπλε Ματωμένου Φεγγαριού. Ωστόσο, κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός προβάλλοντας ένα ψεύτικο βίντεο με το υποτιθέμενο θέαμα της σελήνης από το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Περίπου 16 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν το βίντεο μέσω live stream στο Facebook.

    Το αποκορύφωμα της έκλειψης στην Ελλάδα ήταν στις 15.30 με αποτέλεσμα να μην είναι ορατό στη χώρα μας. To βίντεο ανέβηκε στη σελίδα «EBUZZ» και απεικονιζόταν μια φωτογραφία της σελήνης που είχε τραβηχτεί πριν εννέα χρόνια στον Ναό του Ποσειδώνα.

    Η εντυπωσιακή αυτή εικόνα είχε τωρινή ημερομηνία και στο βίντεο προστέθηκε ο ήχος του ανέμου για να γίνει πιο αληθοφανές.

    Τα σχόλια των χρηστών ήταν ποικίλα. Άλλοι έγραψαν για το πόσο όμορφο είναι το φεγγάρι, όμως δεν έλειψαν και αυτοί που είδαν με καχυποψία το stream, καθώς το φεγγάρι παρέμενε ακίνητο.

    Το ψεύτικο βίντεο αφαιρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης από το Facebook, λόγω παραβίασης της πολιτικής του κοινωνικού δικτύου και η σελίδα παρέμεινε ενεργή μέχρι και το βράδυ της ίδιας ημέρας.

    Η εντυπωσιακή φωτογραφία που μαγνήτισε τόσα εκατομμύρια, ανήκει στον ερασιτέχνη φωτογράφο Χρήστο Κωτσιόπουλο.

    μπλε σεληνη-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δείτε τις 10 πιο συγκλονιστικές απογειώσεις (video)

    ΔΕIΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοί είναι οι 10 μεγαλύτεροι «κλέφτες» τηλεπαιχνιδιών (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Bίντεο: H στιγμή της ισχυρότατης έκρηξης στο κατάστημα επίπλων στο Μαρούσι (video)



    ΣΧΟΛΙΑ