• City Stories

    Μια μοντέρνα “loft” κατοικία γεμάτη από αντιθέσεις στην Αττική (pics)

    • NewsRoom


    Το loft εισάγει τη έννοια της διαρκούς επικοινωνίας στην κατοίκηση, μέσω μεγάλων ενιαίων χώρων που επιτρέπουν τη συνεχή επαφή των χρηστών, τη διαδικασία ανταλλαγής πληροφοριών, σκέψεων, ιδεών και αισθημάτων.

    Οι λειτουργικές ενότητες της κατοικίας οργανώνονται σε δύο κύριες στάθμες, με το ισόγειο να περιλαμβάνει τον ενιαίο χώρο καθιστικού και κουζίνας και τον όροφο το κυρίως υπνοδωμάτιο, ενώ στο υπόγειο διαμορφώνεται αυτόνομο playroom.

    Ο χώρος, ενιαίος αλλά με διακριτές λειτουργικές υποενότητες, επιτρέπει την ανεμπόδιστη οπτική επικοινωνία και τη διαρκή εποπτεία. Η οργάνωση της κατοικίας με διπλό ύψος και πατάρι, επιτρέπει το άνοιγμα του υπνοδωματίου στο καθιστικό. Η έννοια της κίνησης διαπερνά την κατοικία σε όλα τα επίπεδα ενοποιώντας το μέσα με το έξω, το καθιστικό με τον κήπο και την πισίνα. Το φως εισέρχεται ανεμπόδιστα στο χώρο και διαχέεται αναδεικνύοντας τις λιτές γραμμές και την καθαρότητα του σχεδιασμού.

    Δρυς ντύνει όλους τους χώρους προσδίδοντας συνέχεια, εσωτερική ροή και κίνηση. Μόνη εξαίρεση αποτελεί το καθιστικό, το οποίο μέσω της συνέχειας του δαπέδου ενοποιείται οπτικά με τον υπαίθριο χώρο της πισίνας. Ήπιες αντιθέσεις αδρού-λείου, μαύρου-λευκού, θερμού-ψυχρού διαμορφώνουν ένα παιχνίδι σύγκρουσης, χαρακτηριστικό της ταυτότητας του χώρου.

    Η αδρότητα των επιφανειών λειτουργεί ως φόντο για τη λεία υφή της δερμάτινης τραπεζαρίας, τις υπόλευκες επιφάνειες της κουζίνας και τη λευκή λάκα του τζακιού. Η φυσική λαμαρίνα της βιβλιοθήκης διαμορφώνει τον τοίχο του καθιστικού μέσω της σκούρας απόχρωσης εντείνοντας την τρίτη διάσταση. Μεμονωμένα στοιχεία χρώματος και επιλεγμένες μεταλλικές επιφάνειες ξεχωρίζουν στο ενιαίο σύνολο.

    Το wc επισκεπτών σκοτεινό, με σκούρες λείες επιφάνειες οριοθετεί το τέλος της πορείας, ολοκληρώνοντας ένα συνεχόμενο άξονα κίνησης, μια καθημερινή πορεία μέσα στον κατοικήσιμο χώρο.

    Στοιχεία έργου:
    Αρχιτεκτονική μελέτη – Εσωτερική διακόσμηση: ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ Α.Ε. – Μιχάλης Μπάκας
    Στατική μελέτη: Κωνσταντίνος Μπάκας
    Η/Μ/ μελέτη: Αλέξιος Μπάκας
    Κατασκευή: ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΑΕ
    Επίβλεψη: Μιχάλης Μπάκας, Κωνσταντίνος Μπάκας
    Επιμέλεια κειμένων: Σκιαδά Μαργαρίτα
    Περιφέρεια: Αττική

    Πηγή: ktirio.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανακαίνιση σε ένα από τα εναπομείναντα παλαιά αρχοντικά της Θεσσαλονίκης (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα δροσερό, ελαφρύ και φωτεινό διώροφο διαμέρισμα στη Γλυφάδα (10 pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εντυπωσιακό κτίριο γραφείων και καταστημάτων στον Πειραιά (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ