• City Stories

    Μια έκπληξη περιμένει όσους βρεθούν στο μετρό του Κεραμεικού το Σάββατο!

    • NewsRoom


    Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων και η Πρεσβεία της Ιρλανδίας μας περιμένουν στον “Μαραθώνιο ανάγνωσης” έργων του σπουδαίου Ιρλανδού συγγραφέα James Joyce, έξω από την είσοδο του μετρό Κεραμεικός στο Γκάζι.

    Ο Μαραθώνιος ξεκινά στις 17:00 και διαρκεί ως τις 02:00, ενώ μεταξύ 19:00 – 23:00 θα απολαύσουμε τέσσερα μισάωρα μουσικά διαλείμματα με ιρλανδική/κέλτικη μουσική από το μουσικό σχήμα Sòlastas της Λαμπρινής Γιώτη.

    Το κοινό μπορεί να διαβάσει αποσπάσματα από βιβλία του James Joyce στα ελληνικά ή στα αγγλικά, αντίτυπα των οποίων θα είναι διαθέσιμα στην εκδήλωση.

    Ο Μαραθώνιος ανάγνωσης πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης “International Joyce: A celebration of the life and work of James Joyce”, την οποία διοργανώνει η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιρλανδίας και με τη στήριξη της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΣΤΑΣΥ).

    Την επιμέλεια του Μαραθωνίου έχει ο ποιητής, συγγραφέας και μεταφραστής Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δύο μέρες αφιερωμένες στην «Εικονική Πραγματικότητα» στη Στέγη – Είσοδος ελεύθερη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθήνας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το βράδυ της Παρασκευής (23 Νοεμβρίου)



    ΣΧΟΛΙΑ