• City Stories

    Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή τη βδομάδα στους ελληνικούς κινηματογράφους

    σινεμά


    Φθινοπωριάζει και σιγά σιγά θα εγκαταλείψουμε τα θερινά σινεμά και θα μεταφερθούμε στις κλειστές αίθουσες των ελληνικών κινηματογράφων.

    Πολλές αξιόλογες ταινίες έρχονται στη μεγάλη οθόνη – οι περισσότερες εξ αυτών είναι φετινές – και ανυπομονούμε να τις παρακολουθήσουμε. Συνήθως οι νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα κάθε Πέμπτη και εμείς συγκεντρώσαμε όσες πρόκειται να παιχτούν για πρώτη φορά αυτή την Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018. Ταινίες μυστηρίου, φαντασίας, κωμωδίες, κοινωνικές ακόμη και animation, μας περιμένουν να τις ανακαλύψουμε.

    Δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές, τις σχετικές πληροφορίες τους και τα trailers.

    1. Η ΠΑΡΕΙΣΦΡΗΣΗ / BLACKKKLANSMAN

    Κωμωδία, Έγχρωμη, 135′, 2018
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Σπάικ Λι
    Πρωταγωνιστούν: Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον, Άνταμ Ντράιβερ, Τόφερ Γκρέις, Λόρα Χάριερ

    Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 70, σε μια περίοδο έντονης κοινωνικής αναταραχής στην Αμερική, καθώς η μάχη για τα κοινωνικά δικαιώματα και οι φυλετικές διακρίσεις κορυφώνονται. Ο Ρον Στάλγουόρθ γίνεται ο πρώτος Αφροαμερικάνος ντετέκτιβ στο αστυνομικό τμήμα του Κολοράντο Σπρινγκς, όμως η άφιξή του αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό και εχθρικότητα από τους λευκούς συναδέλφους του. Η φήμη του νεόκοπου ντετέκτιβ στους αστυνομικούς κύκλους ήταν καλή, χάρη στην πετυχημένη παρακολούθησή του στις συναντήσεις της οργάνωσης των Μαύρων Πανθήρων. Απτόητος ο Σταλγουόρθ, δεν έμεινε εκεί και αποφασίζει να κάνει τη διαφορά για το καλό της κοινότητάς του. Με πολύ θάρρος λοιπόν αναλαμβάνει μια δύσκολη αποστολή που ακόμα και σήμερα φαντάζει αδιανόητη: να παρεισφρήσει στην ρατσιστική οργάνωση της Κου Κλουξ Κλαν.

    2. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΧΑΡΗ / A SIMPLE FAVOR

    Μυστηρίου, Έγχρωμη, 117′, 2018
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Πολ Φέιγκ
    Πρωταγωνιστούν: Μπλέικ Λάιβλι, Λίντα Καρντελίνι, Άνα Κέντρικ, Ρούπερτ Φρεντ

    Η Στέφανι, μια μαμά «vlogger», αναζητά την αλήθεια πίσω από την εξαφάνιση της καλύτερης της φίλης, της Έμιλι. Η Έμιλι ένα πρωινό της τηλεφωνεί και της ζητάει μια μικρή χάρη, να παραλάβει η Στέφανι τον γιο της από το σχολείο μέχρι η ίδια να επιστρέψει από την δουλεία της. Από εκείνη την στιγμή τα ίχνη της Έμιλι αγνοούνται…

    3. KIN

    Φαντασίας, Έγχρωμη, 102′, 2018
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Τζος Μπέικερ, Τζόναθαν Μπέικερ
    Πρωταγωνιστούν: Τζακ Ρέινορ, Ζόι Κράβιτζ, Τζέιμς Φράνκο, Ντένις Κουέιντ

    Ο πρώην κατάδικος και ο υιοθετημένος μικρός αδελφός του μπαίνουν στο στόχαστρο ενός εκδικητικού εγκληματία και δύο στρατιωτών από άλλο πλανήτη. Για να ξεφύγουν τρέπονται σε φυγή αρματωμένοι με ένα μυστήριο όπλο που είναι και η μοναδική ασπίδα προστασίας τους.

    4. BEL CANTO

    Θρίλερ, Έγχρωμη, 102′, 2018
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Πολ Βάιτζ
    Πρωταγωνιστούν: Τζούλιαν Μουρ, Κεν Γουατανάμπε, Σεμπάστιαν Κοχ, Κρίστοφερ Λαμπέρτ

    Η Ροξάν Κρος, μια διάσημη Αμερικανίδα σοπράνο, ταξιδεύει στη Νότια Αμερική για να δώσει ένα πριβέ κονσέρτο για τα γενέθλια ενός πλούσιου Ιάπωνα βιομήχανου. Στην συνάθροιση παρευρίσκονται πολιτικοί και διπλωμάτες, όταν ξαφνικά τη βίλα καταλαμβάνουν αντάρτες που απαιτούν την απελευθέρωση των φυλακισμένων συντρόφων τους. Έγκλειστοι στο ίδιο σπίτι επί ένα μήνα, όμηροι και απαγωγείς θα αναγκαστούν να βρουν κοινούς κώδικες επικοινωνίας…

    5. Ο ΜΙΚΡΟΠΟΔΑΡΟΣ / SMALLFOOT

    Animation, Έγχρωμη, 96′, 2018
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Κάρεϊ Κερκπάτρικ

    Τα νέα για τον «Μικροπόδαρο» του φέρνουν δόξα και μια ευκαιρία να κερδίσει το κορίτσι των ονείρων του. Επίσης, αναστατώνει την κοινότητα των Γέτι για το τι άλλο θα μπορούσε να υπάρχει στον κόσμο πέρα από το χιονισμένο τους χωριό, σε μια ζωηρή περιπέτεια για τη φιλία, το κουράγιο και την χαρά της ανακάλυψης.

    6. SEARCHING

    Θρίλερ, Έγχρωμη, 102′, 2018
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Ανίς Σαγκάντι
    Πρωταγωνιστούν: Τζον Τσο, Ντέμπρα Μέσινγκ, Τζόζεφ Λι, Μισέλ Λα

    Ένα 16χρονο κορίτσι εξαφανίζεται και οι τοπικές αρχές αρχίζουν την αναζήτηση της. 37 ώρες περνάνε χωρίς κανένα στοιχείο κι έτσι ο πατέρας της αποφασίζει να ψάξει εκεί που κανείς δεν έχει στραφεί. Εκεί που κρύβονται όλα τα μυστικά σήμερα: στο laptop της κόρης του.

    7. ΤΟ ΑΤΕΛΙΕ / L’ ATELIER / THE WORKSHOP

    Κοινωνική, Έγχρωμη, 113′, 2017
    Παραγωγή: Γαλλική
    Σκηνοθεσία: Λοράν Καντέ
    Πρωταγωνιστούν: Μαρίνα Φόις, Ματιέ Λουτσί, Γουάρντα Ραμάς, Ίσαμ Ταλμπί

    Σε μια κωμόπολη της νότιας Γαλλίας, ο Αντουάν συμφωνεί να παρακολουθήσει ένα θερινό εργαστήριο δημιουργικής γραφής, στο οποίο μια ομάδα νέων ανθρώπων έχει επιλεγεί για να γράψει μια ιστορία εγκλήματος με τη βοήθεια της διάσημης συγγραφέα, Ολίβια. Η δημιουργική διαδικασία θα ανασύρει αναμνήσεις για το βιομηχανικό παρελθόν και το κλειστό ναυπηγείο της πόλης, παράγοντας μια μορφή νοσταλγίας η οποία όμως κάνει τον Αντουάν να δυσανασχετεί. Ο νεαρός άντρας σύντομα συγκρούεται με την ομάδα, αλλά και την Ολίβια, η οποία είναι από τη μία θορυβημένη, και από την άλλη γοητευμένη από τη βίαιη φύση του Αντουάν.

    8. ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ / HVA VIL FOLK SI / WHAT WILL PEOPLE SAY

    Κοινωνική, Έγχρωμη, 106′, 2017
    Παραγωγή: Νορβηγία – Γερμανία – Σουηδία – Γαλλία – Δανία
    Σκηνοθεσία: Ιράμ Χακ
    Πρωταγωνιστούν: Μαρία Μοζντάχ, Αντίλ Χουσαϊν, Ροχίτ Σαράφ, Εκαβάλι Χάνα

    H δεκαεξάχρονη Nisha ζει διπλή ζωή. Στο σπίτι, με την οικογένειά της, είναι η τέλεια Πακιστανή κόρη. Έξω, παρέα με τους φίλους της, είναι μια συνηθισμένη Νορβηγίδα έφηβος. Όταν ο πατέρας της την ανακαλύπτει στο κρεβάτι με τον φίλο της, οι δύο κόσμοι της Nisha συγκρούονται βίαια. Οι γονείς της αποφασίζουν να την τιμωρήσουν για παραδειγματισμό: την απαγάγουν και την πάνε στο Πακιστάν για να μείνει εκεί με συγγενείς της οικογένειας. Σε μια χώρα που της είναι τελείως ξένη, η Nisha αναγκάζεται να προσαρμοστεί στην κουλτούρα των γονιών της.

    9. Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ / THE PLACE

    Κοινωνική,Έγχρωμη, 105′, 2017
    Παραγωγή: Ιταλική
    Σκηνοθεσία: Πάολο Τζενοβέζε
    Πρωταγωνιστούν: Βαλέριο Μασταντρέα, Αλεσάντρο Μπόργκι, Σίλβιο Μουτσίνο, Άλμπα Ρορβάχερ

    Ένας μυστηριώδης άνδρας κάθεται κάθε μέρα στο ίδιο τραπέζι ενός μπαρ, όπου δέχεται άγνωστους επισκέπτες. Ο καθένας από αυτούς έχει και μια διαφορετική επιθυμία, την οποία ο ίδιος πρόκειται να εκπληρώσει, με αντάλλαγμα να πραγματοποιήσουν παράξενα καθήκοντα που τους αναθέτει. Μέχρι που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν για να πάρουν αυτό που θέλουν;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μια ξεχωριστή ξενάγηση με ελεύθερη είσοδο στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους αυτό το Σαββατοκύριακο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρεις όμορφοι προορισμοί στην Ελλάδα, ιδανικοί για φθινοπωρινές αποδράσεις

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρεις συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Πέμπτη (27 Σεπτεμβρίου 2018)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θερινό σινεμά στο Χυτήριο: Επτά δωρεάν προβολές για αυτή τη βδομάδα!



    ΣΧΟΛΙΑ