• City Stories

    Οι πιο ζουμερές πανσέτες με νόστιμες πατάτες στο φούρνο

    • NewsRoom
    πανσέτες


    Ένα τέλειο φαγητό, ιδανικό για το Σαββατοκύριακο που καταφθάνει, είναι οι πανσέτες με πατάτες στον φούρνο. Προσθέτοντας τα παρακάτω υλικά και μυρωδικά, οι πανσέτες μας θα γίνουν νόστιμες και ζουμερές, όπως και οι πατατούλες που τις συνοδεύουν. Όταν σερβίρετε το φαγητό, όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους!

    Υλικά

    1 κιλό πανσέτες
    4-5 μεγάλες πατάτες
    ελαιόλαδο
    αλάτι
    πιπέρι
    ρίγανη
    μουστάρδα
    μισό λεμόνι (χυμός)

    Εκτέλεση

    Βάζουμε σε μπολ τις κομμένες πατάτες και τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό από το λεμόνι και τη μουστάρδα κι έπειτα πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.

    Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τις πανσέτες και τις πασπαλίζουμε και αυτές με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Προσθέτουμε μουστάρδα και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια καλά.

    Σε ένα ταψί απλώνουμε τις πατάτες και τις πανσέτες και προσθέτουμε λίγο νερό (λίγο πριν τις σκεπάσει).

    Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, ενώ στη συνέχεια γυρίζουμε και από την άλλη μεριά για να πάρουν, επίσης, χρώμα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το πιο νόστιμο cheesecake φράουλας από τον Άκη Πετρετζίκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο απολαυστική μακαρονοσαλάτα με… ελληνικό άρωμα!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνταγή για την πιο ανοιξιάτικη σαλάτα με ρόκα, φράουλες και παρμεζάνα



    ΣΧΟΛΙΑ