• City Stories

    Οι 6 νέες ταινίες της βδομάδας – Στους κινηματογράφους από 22 Νοεμβρίου 2018


    Πολλές αξιόλογες ταινίες έρχονται στη μεγάλη οθόνη – οι περισσότερες εξ αυτών είναι φετινές – και ανυπομονούμε να τις παρακολουθήσουμε.

    Οι νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα κάθε Πέμπτη και εμείς συγκεντρώσαμε τις 6 που έχουν πρεμιέρα αυτή τη βδομάδα, την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018.

    Δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές, τις σχετικές πληροφορίες τους και τα trailers.

    1. Οι Χήρες (Widows)

    Σκηνοθεσία: Στιβ ΜακΚουίν

    Σενάριο: Στιβ ΜακΚουίν, Τζίλιαν Φλιν

    Ηθοποιοί: Βαϊόλα Ντέιβις, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Σίνθια Ερίβο, Λίαμ Νίσον, Κόλιν Φάρελ, Κάρι Κουν, Ντάνιελ Καλούγια, Τζον Μπέρνθαλ, Γκάρετ Ντίλαχαντ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Μπράιαν Ταϊρί Χένρι, Λούκας Χάας

    Στο σύγχρονο Σικάγο, 4 γυναίκες δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους παρά μόνο τα χρέη που τους άφησαν οι νεκροί σύζυγοί τους από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες. Η Βερόνικα, η Άλις, η Λίντα και η Μπελ, παίρνουν τη μοίρα τους στα χέρια τους και συνωμοτούν για να χτίσουν ένα μέλλον σύμφωνα με τους δικούς τους όρους.

    2. Dogman

    Σκηνοθεσία: Matteo Garrone

    Σενάριο: Ugo Chiti, Maurizio Raucci, Matteo Garrone, Massimo Gaudioso

    Ηθοποιοί: Marcello Fonte, Edoardo Pesce, Alida Baldari Calabria, Nunzia Schiano, Adamo Dionisi

    Στις παρυφές μιας μητρόπολης, όπου ισχύει μόνο ο νόμος του πιο δυνατού, ο Marcello (Marcello Fonte), ένας μικροκαμωμένος και ευγενικός άντρας, μοιράζει τις μέρες του ανάμεσα σε ένα κομμωτήριο για σκύλους, την αγάπη του για την κόρη του και μία αμφιλεγόμενη σχέση υποταγής με τον Simone, έναν πρώην πυγμάχο που τρομοκρατεί όλη τη γειτονιά. Αποφασισμένος να προφυλάξει την αξιοπρέπεια του, μετά από συνεχή ταπείνωση, ο Marcello καταστρώνει σχέδιο εκδίκησης με αναπάντεχη έκβαση.

    3. Ανάσα ελευθερίας (Andið eðlilega)

    Σκηνοθεσία – σενάριο: Ísold Uggadóttir

    Παίζουν: Kristín Þóra Haraldsdóttir, Babetida Sadjo, Patrik Nökkvi Pétursson

    Μια ανύπαντρη μητέρα αγωνίζεται σκληρά για να τα βγάλει περά, βρίσκει δουλειά ως ελεγκτής διαβατήριων σε αεροδρόμιο της Ισλανδίας. Κατά τη διάρκεια κάποιας βάρδιας μια επίσης ανύπαντρη μητέρα από την Γουινέα-Μπισσάου επιχειρεί να ταξιδέψει παράνομα προς τον Καναδά. Οι ζωές των δυο Γυναικών διασταυρώνονται απρόσμενα και παρά τις πολιτισμικές διαφορές και τις αντιξοότητες, ο ευαίσθητος δεσμός που αναπτύσσεται ανάμεσα τους θα αποτελέσει τη μονή τους ελπίδα απέναντι σε ένα απρόσωπο και άδικο σύστημα.

    4. Tuftland (Kyrsyä – Tuftland)

    Σκηνοθεσία – σενάριο: Roope Olenius

    Πρωταγωνιστές: Veera W. Vilo, Saara Elina, Miikka J. Anttila

    Ευρισκόμενη εν μέσω μιας αποτυχημένης σχέσης, αδιάφορων σπουδών και οικονομικών προβλημάτων, η ισχυρογνώμων φοιτήτρια κλωστοϋφαντουργίας Ιρίνα, αποφασίζει να δεχτεί μια πρόταση για καλοκαιρινή εργασία στο απομονωμένο αλλά αυτάρκες χωριό Κυρσύα. Ενώ η Ιρίνα καταφέρνει να βρει τα πατήματά της και αρχίζει να συνηθίζει τη ζωή στη μέση του απέραντου δάσους, οι εκ πρώτης όψεως άκακοι αλλά ιδιόρρυθμοι κάτοικοι του χωριού, αποκαλύπτουν το αληθινό τους πρόσωπο.

    5. Το ξεκίνημα της μέρας (Dita zë fill)

    Σκηνοθεσία- σενάριο: Gentian Koçi

    Πρωταγωνιστές: Ορνέλα Καπετάνι, Σουζάνα Πρίφτι, Κασέμ Χόχσα και Ερμής Κασιμάτης

    Η Λέττα στα 30 της, είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και δεν είναι σε θέση να πληρώσει το ενοίκιο της για πολλούς μήνες. Όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού πετάει εκείνη και τον ενός έτους γιος της από το σπίτι, μετακομίζουν στο σπίτι της Σοφίας. Η Σοφία στα 80 της, είναι μια κατάκοιτη γυναίκα. Η κόρη της Σοφίας, έχει προσλάβει την Λέττα να την φροντίζει. Στο να κρατήσει η Λέττα την δουλειά της και την νέα στέγη της, πρέπει να κρατήσει την Σοφία στην ζωή με κάθε κόστος.

    6. Ραλφ εναντίον ίντερνετ (Ralph Breaks the Internet)

    Σκηνοθεσία: Phil Johnston, Rich Moore

    Σενάριο: Phil Johnston, Pamela Ribon

    Ακούγονται: John C. Reilly, Sarah Silverman, Gal Gadot, Taraji P. Henson, Jack McBrayer, Jane Lynch, Alan Tudyk

    Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Βασίλης Αξιώτης, Δανάη Σκιάδη, Σοφία Τσάκα, Νίκος Παπακωνσταντίνου, Όθων Μεταξάς, Ιφιγένεια Στάικου, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Ηλίας Ζερβός, Βασίλης Μήλιος

    Ο καταστροφέας Ραλφ και η πάντα ανήσυχη φίλη του Βανέλοπη ταξιδεύουν στον απίθανο κόσμο του διαδικτύου, αναζητώντας ένα ανταλλακτικό για να σώσουν το βιντεοπαιχνίδι της Βανέλοπη. Στην πορεία, οι δυο τους θα στηριχτούν στους κατοίκους του διαδικτύου, σε ένα ιντερνετικό επιχειρηματικό μυαλό, αλλά και στο πάνθεον των πριγκιπισσών της Disney, για να βρουν τον δρόμο τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μια έκπληξη περιμένει όσους βρεθούν στο μετρό του Κεραμεικού το Σάββατο!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθήνας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το βράδυ της Παρασκευής (23 Νοεμβρίου)



    ΣΧΟΛΙΑ