• City Stories

    Φέτος κάντε τη διαφορά! Χρωματιστά αυγά χωρίς τσόφλι από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom
    αυγά χωρίς τσόφλι


    Εάν θέλετε φέτος να πρωτοτυπήσετε και να τους εντυπωσιάσετε όλους στο πασχαλινό τραπέζι, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε τα χρωματιστά αυγά χωρίς τσόφλι του Άκη Πετρετζίκη, συνταγή που υπάρχει στο www.akispetretzikis.com. Παρακάτω θα βρείτε όχι μόνο το πώς θα τα βάψετε, αλλά και τρόπους να το κάνετε σε διαφορετικά χρώματα με φυσικά υλικά. Δείτε παρακάτω:

    Συστατικά:

    1 πρέζα αλάτι
    1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
    12 αυγά μέτρια

    Για τη βασική μαρινάδα
    400 γρ. ξίδι από λευκό κρασί
    200 γρ. νερό
    4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
    1 κ.σ. αλάτι

    Για το ροζ χρώμα
    2 παντζάρια έτοιμα ψητά ή βραστά τριμμένα
    2 αστεροειδής γλυκάνισους

    Για το κίτρινο χρώμα
    2 κ.σ. κουρκουμά
    1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
    1 κ.γ. τριμμένη μουστάρδα

    Για το μπλε χρώμα
    1 κόκκινο λάχανο τριμμένο
    1 κ.σ. σπόρους κύμινο
    2 κ.γ. μαγειρική σόδα

    Για το πράσινο χρώμα
    800 γρ. από πράσινα λαχανικά ψιλοκομμένα, μπλανσαρισμένα και στραγγισμένα όπως (σπανάκι, πιπεριές, κολοκύθια, φρέσκο κρεμμυδάκι)
    ½ κ.γ. αλάτι

    Μέθοδος Εκτέλεσης:

    – Βράζουμε αρκετό νερό σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
    – Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι και 1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί.
    – Όταν το νερό βράζει, ρίχνουμε τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα με προσοχή και τα βράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να σφίξουν εντελώς.
    – Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ξεπλένουμε με κρύο νερό μέχρι να κρυώσουν τα αυγά. Στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε.
    – Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τα υλικά της βασικής μαρινάδας.
    – Μοιράζουμε σε 4 ψηλά βαζάκια και προσθέτουμε τα υλικά κάθε χρώματος σε κάθε βαζάκι. – Δηλαδή, στο πρώτο βαζάκι προσθέτουμε τα υλικά για το ροζ χρώμα, στο δεύτερο βαζάκι τα υλικά για το κίτρινο χρώμα, στο τρίτο βαζάκι τα υλικά για το μπλε χρώμα και στο τελευταίο βαζάκι τα υλικά για το πράσινο χρώμα.
    – Προσθέτουμε 3 αυγά σε κάθε βαζάκι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε ώστε να ανακατευτούν τα αυγά με τη μαρινάδα και οπωσδήποτε να καλύπτονται από την μαρινάδα εντελώς αλλιώς τα αυγά μας θα μείνουν λευκά.
    – Καπακώνουμε και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μια μέρα για να αποκτήσουν ωραίο και έντονο χρώμα.
    – Τα σερβίρουμε όλα μαζί σε μια πιατέλα.

    Tip:

    Αν θέλουμε μπορούμε να τα διατηρήσουμε για μία εβδομάδα στο ψυγείο μέσα στα βαζάκια. Μπορούμε να φάμε τα αυγά από την πρώτη κιόλας μέρα που τα βάζουμε στο βαζάκι απλά τα χρώματα δεν θα είναι τόσο έντονα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς να βάψετε τα αυγά σας με «φυσικό τρόπο» σε 7 υπέροχα χρώματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρεις απίθανες ιδέες για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά σας αυγά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 10 τέλειες ιδέες για να βάψετε και να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά



    ΣΧΟΛΙΑ