• City Stories

    Έχετε βαρεθεί τις κλασσικές συνταγές με πατάτες; Ο Άκης Πετρετζίκης σας δίνει τη λύση

    • NewsRoom


    Αν έχετε βαρεθεί τις κλασσικές συνταγές με πατάτες, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή για πατάτες λιονέζ του Άκη Πετρετζίκη.

    Συστατικά
    • 700 γρ. πατάτες
    • 2 κύβους κοτόπουλου
    • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
    • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
    • 2 κ.γ. ζάχαρη
    • ελαιόλαδο
    • 100 γρ. παρμεζάνα
    • βούτυρο
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • ρίγανη
    • 1/2 ματσάκι φύλλα από θυμάρι
    • 1/2 λίτρο νερό ή ζωμό κοτόπουλο

    Εκτέλεση
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
    • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό για να μη μαυρίσουν.
    • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε λίγο  ελαιόλαδο και βούτυρο.
    • Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ζάχαρη, πιπέρι, αλάτι, θυμάρι και ρίγανη. Μπορούμε, για να τα βοηθήσουμε να καραμελώσουν, να ρίξουμε λίγο νεράκι και να ανακατεύουμε συνεχώς.
    • Κόβουμε τις πατάτες οριζόντια σε λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο.
    • Σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνουμε μέσα τον ζωμό, το σκόρδο, λίγο ρίγανη και το θυμάρι. Το βάζουμε να βράσει και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν οι ζωμοί. Ρίχνουμε μέσα στο ζουμί τις πατάτες και ανακατεύουμε. Βράζουμε για 4-5 λεπτά.
    • Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε λαδόκολλα από πάνω.
    • Πασπαλίζουμε τη λαδόκολλα με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και θυμάρι.
    • Σουρώνουμε τις πατάτες και απλώνουμε μία στρώση μέσα στο ταψάκι. Από πάνω, ρίχνουμε λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
    • Στο τέλος, ρίχνουμε από πάνω το ζουμί που μας έμεινε από τις πατάτες, παρμεζάνα, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
    • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά, στους 180ο C.
    • Στα τελευταία 10 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να ροδίσει η παρμεζάνα.

    Πηγή: akispetretzikis.com

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μια ιταλική εκδοχή της ομελέτας: Νόστιμη frittata με σπανάκι, σκόρδο και παρμεζάνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξετε τις πιο γευστικές γαρίδες με ρύζι μπασμάτι!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δέκα tips για να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και νόστιμα



    ΣΧΟΛΙΑ