• City Stories

    Έχετε δοκιμάσει ποτέ σούπα γλυκοπατάτας; Ό,τι πρέπει για τον χειμώνα!

    • NewsRoom
    σούπα γλυκοπατάτας


    Αν δεν έχετε δοκιμάσει αυτή τη φανταστική και απόλυτα γευστική σούπα γλυκοπατάτας, τότε πρέπει να το κάνετε οπωσδήποτε και σύντομα! Εκτός από την απολαυστική της γεύση, έχει και πολλά άλλα καλά: είναι πάρα πολύ θρεπτική, βοηθάει πολύ στα κρυολογήματα και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Πέρα από αυτά, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για το τραπέζι σας αν έχετε καλέσει φίλους και μια καταπληκτική ιδέα για φαγητό τα κρύα βράδια του χειμώνα. Δείτε παρακάτω τη συνταγή:

    Τι θα χρειαστείτε 

    • 2 γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
    • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 2 καρότα
    • 1 κ.σ κουρκουμάς
    • 1 κ.σ τζίντζερ
    • 1 μιση λίτρο ζωμό κότας
    • Αλάτι, πιπέρι
    • Λάδι

    Για το γαρνίρισμα:

    • Γιαούρτι
    • Αμύγδαλα ή καρύδια χοντροκοπανισμένα
    • Ψιλοκομμένος μαϊντανός

    σούπα γλυκοπατάτας

    Πώς θα την ετοιμάσετε 

    1. Σε μια κατσαρόλα που έχετε ζεστάνει λάδι, ρίχνετε μέσα τα λαχανικά και τα σοτάρετε για τουλάχιστον 5-8 λεπτά μέχρι λίγο να μαλακώσουν.
    2. Ρίξτε και αλάτι, τον κουρκουμά, το τζίντζερ και το πιπέρι για να βγουν τα αρώματά τους.
    3. Ρίξτε τώρα τον ζωμό κότας, χαμηλώστε τη φωτιά κι αφήστε τη σούπα να βράσει για τουλάχιστον 35 με 40 λεπτά. Αν δεν έχετε έτοιμο ζωμό, βάλτε κύβο και 1μιση λίτρο νερό.
    4. Μόλις όλα τα λαχανικά έχουν μαλακώσει, πολτοποιήστε τα με το ειδικό μπαστούνι ή μεταφέροντάς τα σε μπλέντερ.
    5. Σερβίρετε ζεστή με μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι από πάνω, μαϊντανό και τους ξηρούς καρπούς. Το γαρνίρισμα δεν είναι απαραίτητο αν θέλετε να φάτε τη σούπα με τα παιδιά και  τον άντρα σας. Όμως το γιαούρτι σίγουρα προσδίδει άλλη νοστιμιά.σούπα γλυκοπατάτας

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μια πρωτότυπη συνταγή για να δοκιμάσετε: Σούπα με κάστανο!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύκολη και γρήγορη συνταγή: Πικάντικο κοτόπουλο με γιαούρτι, κρεμμυδάκι και τσίλι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια απίστευτη συνταγή: Πατάτες κομμένες σε ροδέλες με σκόρδο και μαϊντανό!



    ΣΧΟΛΙΑ