• City Stories

    DeCounti: Ένα ατμοσφαιρικό γαλλικό εστιατόριο – μπιστρό στα Βόρεια Προάστια

    decounti


    Στη μεγάλη και πολύβουη Λεωφόρο Κηφισίας, που διασχίζει ένα μεγάλο μέρος της Αθήνας «σηματοδοτώντας» διάφορες περιοχές των Βορείων Προαστίων, βρίσκεται ένα όμορφο, κομψό και προσεγμένο εστιατόριο με το όνομα DeCounti. Το πολυτελές μπιστρό βρίσκεται μεταξύ Ψυχικού και Χαλανδρίου, στον αριθμό 222 της Κηφισίας, σε μια περιοχή όπου υψώνονται μεγάλα κτίρια εταιρειών και όπου στεγάζονται πολλές επιχειρήσεις. Για τον λόγο αυτό, το DeCounti «φιλοξενεί» κόσμο που προέρχεται από τους εν λόγω εργασιακούς χώρους και αποτελεί τον ιδανικό γαστρονομικό προορισμό για lunch meetings.

    Αν περνάς βιαστικός απ’ έξω ή αν το ψάξεις εν κινήσει, πιθανόν να μην το προσέξεις, καθώς η εξωτερική του διακόσμηση είναι μάλλον διακριτική. Οι μαύρες αποχρώσεις του εξωτερικού χώρου, με κύριο διακριτικό το σήμα του μαγαζιού, το οποίο απεικονίζει έναν άντρα με ημίψηλο καπέλο, ή αλλιώς έναν τζέντλεμαν, σε προϊδεάζουν για το εσωτερικό του, όπου κυριαρχεί το μάρμαρο και το μαύρο χρώμα, αποπνέοντας έτσι μια αριστοκρατική ατμόσφαιρα και μια αίσθηση πολυτέλειας. Οι δερμάτινοι καναπέδες, οι αστραφτερές υφές των υλικών που το πλαισιώνουν και ο χαμηλός φωτισμός ολοκληρώνουν την κομψότητα που χαρακτηρίζει τον χώρο.

    decounti de cuntiΜε την είσοδό σου συναντάς τον Κωνσταντίνο, τον χαμογελαστό και ευγενικό μετρ που σε συνοδεύει, αρχικά, στο τραπέζι σου και σου προσφέρει το ιδιαίτερο μενού του εστιατορίου. Κύριο μέλημά του είναι να σου παρουσιάσει τη «γαστρονομική λίστα», να σου προτείνει τα πιάτα που μπορείς να απολαύσεις και να σου εξηγήσει, φυσικά, το καθένα από αυτά, ως προς τον τρόπο μαγειρέματος, τα υλικά που περιέχουν και τις γεύσεις που πρόκειται να «απελευθερωθούν» στον ουρανίσκο σου, ανάλογα με το τι θα επιλέξεις. Ο κατάλογος, που χωρίζεται στα πιάτα και στα κρασιά, είναι περιεκτικός και με περιεχόμενο που ανταποκρίνεται σε όλα τα γούστα. Το DeCounti στηρίζεται στη γαλλική κουζίνα, αλλά έχει πιάτα κλασικά, επομένως τα φαγητά δεν ξενίζουν τον ενδιαφερόμενο.

    de counti

    de countide counti
    Πριν από την έλευση των πιάτων, ξεκινάς με τα προσφερόμενα τραγανά ψωμάκια που έρχονται στο τραπέζι σου. Από τα ορεκτικά, οι γαρίδες με σάλτσα από chili δεν θα αφήσουν κανέναν ανικανοποίητο. Σερβίρονται σε επίμηκες πιάτο μαζί με την άφθονη σάλτσα τους και είναι, αφενός, πολύ μαλακές ώστε να λιώνουν στο στόμα και, αφετέρου, πολύ νόστιμες γευστικές και ταιριαστές με τα συστατικά του συνοδευτικού τους, το οποίο δεν είναι καυτερό. Ανάμεσα στις ποικίλες σαλάτες του, αυτή που έχει ως βάση το σπανάκι σε συνδυασμό με σύκα, κουκουνάρι, blue cheese και πινελιές από βαλσάμικο, θα σε ενθουσιάσει. Η γλυκιά γεύση των σύκων και του dressing “παντρεύεται” με το αλμυρό τυρί, ενώ τα υπόλοιπα υλικά εξισορροπούν το πιάτο κι έτσι δημιουργείται ένας μοναδικός γευστικός συνδυασμός, με δροσερή αίσθηση.

    de cunti

    de counti

    de counti

    Όσον αφορά στα κυρίως πιάτα, έχεις επιλογές από την κατηγορία των κρεατικών αλλά και των ψαρικών. Τα πιάτα του DeCounti στηρίζονται στο μοσχάρι, ωστόσο μπορείς να βρεις και κοτόπουλο αν δεν το προτιμάς. Αν είστε δύο άτομα και θέλετε να μοιραστείτε κάποιο πιάτο, σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε τη μεγάλη πικάνια για δύο, αλλιώς το φιλέτο στη σχάρα αποτελεί εξαιρετική επιλογή. Το ζητάς, φυσικά, ψημένο όπως το προτιμάς, ενώ επιλέγεις και μία από τις τέσσερις σως που υπάρχουν στον κατάλογο για να το συνοδεύσεις. Χορταστικό, ψημένο σωστά και τρυφερό, το φιλέτο στη σχάρα απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις του κρέατος και τους αφήνει ικανοποιημένους.

    de counti

    de counti Αν πάλι το γούστο σου,  τείνει προς τα θαλασσινά, μπορείς να δοκιμάσεις τον ψημένο σολομό σε συνδυασμό με καλαμπόκι και κινόα, τη νόστιμη αυτή υπερτροφή. Όμορφα τοποθετημένος στο πιάτο, καλά ψημένος, σε ικανοποιητική ποσότητα και σε απόλυτη αρμονία με τα άλλα δύο υλικά, αποτελεί ένα πολύ ωραίο πιάτο. Αν, πάλι, προτιμάς κάτι πιο πρωτότυπο, μπορείς να δοκιμάσεις τον tartare σολομό, που ετοιμάζεται μπροστά στο κάθε τραπέζι κατά τη γαλλική παράδοση, ενώ υπάρχει και αντίστοιχο πιάτο με βάση το κρέας. Τα κυρίως πιάτα σου μπορείς να τα συνοδεύσεις με ρύζι, ψητά λαχανικά ή τηγανιτές πατάτες, οι οποίες έρχονται σε μια μεγάλη πιατέλα στη μέση του τραπεζιού.

    de counti

    de counti

    Τα φαγητά μπορείς να τα συνοδεύσεις με ένα από τα ποικίλα κόκκινα, ροζέ και λευκά κρασιά που υπάρχουν στο μενού. Εύγευστα και με όμορφο άρωμα, ανοίγονται μπροστά σου και σερβίρονται στο ποτήρι σου σε τακτά χρονικά διαστήματα, λίγο πριν αδειάσει. Στο τέλος, μπορείς να δοκιμάσεις ένα από τα γλυκά, που απευθύνονται σε όλα τα γούστα. Τιραμισού, γλυκό με βάση το λικέρ amaretto, αλλά αν είσαι φίλος της σοκολάτας, τότε η μους σοκολάτας συνδυασμένη με παγωτό βανίλια και μια ιδέα από δημητριακά είναι αυτή που σου ταιριάζει. Γλυκιά όσο πρέπει, σε πολύ καλή ποσότητα και με απίθανη γεύση.

    de cunti

    Στο όμορφο και περιποιημένο DeCounti θα συναντήσεις ανθρώπους που αρέσκονται στο καλό φαγητό, στο προσεκτικά επιλεγμένο κρασί και τους προσεγμένους χώρους. Ένα target group εναρμονισμένο με το status των βορείων προαστίων και κόσμο που συνάδει με τo υψηλό εταιρικό προφίλ της περιοχής. Καθώς απολαμβάνεις το γεύμα σου παρατηρείς το πολυτελές κλίμα που επικρατεί, την επένδυση του μαύρου ξύλου περιμετρικά του χώρου και τις αστραφτερές λεπτομέρειες που του προσδίδουν μια ιδιαίτερη λάμψη. Ταυτόχρονα, όμως, αισθάνεσαι τη ζεστή και οικεία ατμόσφαιρά του, που κατά κάποιο τρόπο μαγικό δένει με τα παραπάνω στοιχεία. Στη μέση του εστιατορίου ένα επιβλητικό και περίτεχνο μπαρ κλέβει την παράσταση, ενώ αν δεν κάθεσαι στα μέσα τραπέζια και βρίσκεσαι προς την πόρτα, βιώνεις την καταπληκτική αντίθεση της πολύβουης λεωφόρου έξω και του ήρεμου περιβάλλοντος μέσα.

    de cunti de cunti

    Πληροφορίες:
    Λεωφόρος Κηφισίας 222
    152 31 Χαλάνδρι, Αθήνα
    21 0674 2229
    Facebook Page
    Instagram



    ΣΧΟΛΙΑ