• City Stories

    Χριστούγεννα στην Αθήνα: Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου και 220 εορταστικές εκδηλώσεις

    χριστουγεννα


    Η Αθήνα γιορτάζει και το δείχνει! Ο Δήμος Αθηναίων πραγματοποιεί όπως κάθε χρόνο, μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων και η φετινή περιλαμβάνει 220 δρώμενα. Η γιορτή απλώνεται σε διάφορα σημεία της πόλης και δίνεται στους πολίτες η ευκαιρία να βιώσουν την γιορτινή ατμόσφαιρα της πόλης τους, σε όποια περιοχή κι αν μένουν.

    Το σήμα για την έναρξη των εκδηλώσεων θα δοθεί με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Συντάγματος, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στις 19:00, από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Η Αθήνα στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και δυναμισμού για τις γιορτές με θέατρο, χορό, εκθέσεις και δράσεις για τα παιδιά, σε ένα πρόγραμμα που υπογράφουν ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

    Η Πλατεία Συντάγματος, οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός, το Μοναστηράκι, η πλατεία Κλαυθμώνος, η πλατεία Ομονοίας, η Αθηναϊκή Τριλογία (Προπύλαια) και το Θησείο θα είναι τα κεντρικά γιορτινά σημεία, ενώ κάθε γειτονιά πρόκειται να γίνει κυψέλη πολιτισμού με διάφορες εκδηλώσεις. Το πρωτότυπο στοιχείο για φέτος, είναι οι λέξεις – κλειδιά που θα υπάρχουν στα 7 σημεία, αποτυπώνοντας τα σύμβολα των γιορτών.

    Ο Δήμος Αθηναίων διάλεξε φέτος να στολίσει την πόλη διαφορετικά, με έναν τρόπο που θυμίζει θεατρική σκηνή και με ιδιαίτερες καλλιτεχνικές κατασκευές. Κάτω από το αναμμένο δέντρο της πλατείας, από τις 12 έως τις 30 Δεκεμβρίου θα υπάρχουν ορχήστρες καθώς και ένα εντυπωσιακό Glasshouse – ένας γυάλινος ραδιοθάλαμος απ’ όπου διακεκριμένοι DJs θα δίνουν τον παλμό – γεμίζοντας μουσική και μελωδίες την πόλη.

    Επίσης, η πλατεία Ομονοίας θα γεμίσει με χρώματα και ήχους, δίπλα στο καράβι που θα δεσπόζει στο κέντρο της, ενώ η πλατεία Κλαυθμώνος θα αποθεωθεί από τους μικρούς μας φίλους. Η πλατεία Μοναστηρακίου που θα πλαισιωθεί με φωτεινές φιγούρες, το φως θα “ντύσει”, επίσης, και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ενώ στην Αθηναϊκή Τριλογία θα συναντήσουμε τη γνώση.

    Τη μεγαλύτερη νύχτα της χρονιάς, στις 21 Δεκεμβρίου, οι «φωτεινοί» ήχοι και στίχοι της Λένας Πλάτωνος θα πλαισιώσουν τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και στα Προπύλαια θα πραγματοποιηθούν δράσεις φόρος-τιμής στις λέξεις, τα βιβλία, την εξέλιξη και την επιστήμη. Παιχνίδι και γνώση, μάθηση και ψυχαγωγία, περιμένουν όλα τα παιδιά σε περισσότερες από 150 εκδηλώσεις στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

    Η πλατεία Κλαυθμώνος  θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο των παιδικών εκδηλώσεων από 19 έως 31 Δεκεμβρίου. Εκτός από την πλατεία Κλαυθμώνος, καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια, τους περιμένουν και στα Μουσεία, τις Βιβλιοθήκες, τα Πολιτιστικά Κέντρα, το Κέντρο Πηλού του δήμου Αθηναίων, καθώς και σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους. Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης από την Πέμπτη 14 έως την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου βάζει τα γιορτινά της με μουσική, δώρα, παιχνίδια, μαγειρέματα, εργαστήρια και περιμένει μικρούς και μεγάλους στην πιο εορταστική Κυψέλη.

    αφίσα

    Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα υποδεχτούμε το νέο έτος στο Θησείο με ένα πολυθέαμα – έκπληξη, σχεδιασμένο και σκηνοθετημένο, ώστε να ολοκληρωθεί η αφήγηση του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού με την υπογραφή των Γιάννη Κακλέα, Μανόλη Παντελιδάκη και Φρόσως Λύτρα, καλεσμένους εκλεκτούς καλλιτέχνες και παρουσιαστή το Χρήστο Φερεντίνο.

    Το σύνθημα υποδοχής του νέου έτους, με φόντο τον Παρθενώνα, θα δώσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με τη Μαρίζα Ρίζου και τον Πάνο Μουζουράκη να ντύνουν με τις φωνές τους τα πρώτα λεπτά του 2018. Οι δύο καλλιτέχνες διευκρίνησαν οτι τις αμοιβές τους θα τις διαθέσουν σε ιδρύματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

    Νωρίτερα οι Batuca, οι Batala και οι Artventure θα δώσουν με κρουστά και πνευστά το ρυθμό της βραδιάς, οι Circus Dayz θα φέρουν τη μαγεία και η Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων με υπέροχες χριστουγεννιάτικες μελωδίες, θα μας προετοιμάσει να υποδεχτούμε στις 22.00 τη μοναδική Ευανθία Ρεμπούτσικα σε μία εμφάνιση με πολλές εκπλήξεις. Τα Μουσικά Σύνολα δήμου Αθηναίων, η Συμφωνική Ορχήστραη Big Band, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Χορωδία, θα αποτελέσουν και φέτος μία δυναμική παρουσία στις γιορτές και συμπράττουν με καταξιωμένους καλλιτέχνες.

    Ο δήμος Αθηναίων, με την υποστήριξη του AthensCultureNet – το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, που έχει ως αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα διευρύνει τις συνεργασίες του, συσπειρώνοντας γύρω του φορείς της πόλης, όπως την Εθνική Λυρική Σκηνήτο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, τον Ελληνικό Κόσμο, κ .ά. θέλοντας να υπογραμμίσει ότι η συμβολή όλων είναι σημαντική.

    Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και ετοιμαστείτε να γιορτάσετε!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αξίζει να επισκεφθείτε το παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ – Ελεύθερη είσοδος για μικρούς και μεγάλους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  The Christmas Factory: Τα παραμύθια γίνονται πραγματικότητα στην Τεχνόπολη!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το Park Your Cinema επιστρέφει με δωρεάν ταινίες και γιορτινή διάθεση στο ΚΠΙΣΝ



    ΣΧΟΛΙΑ