• City Stories

    AthensCon 2018: Ένα μαγικό διήμερο με μοναδικούς καλεσμένους, κόμικς και φαντασία

    • Νίκη Καξερή


    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η AthensCon, το μεγαλύτερο συνέδριο κόμικς και ποπ κουλτούρας της Ελλάδας που διεξήχθη το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκέμβρη στο γήπεδο Tae Kwon Do και το mononews.gr ήταν εκεί. Οπαδοί και λάτρεις των κόμικς, ταινιών, σειρών, anime, αλλά και video games πλημμύρισαν το κλειστό του Παλαιού Φαλήρου, όπου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των εκθετών, να γνωρίσουν Έλληνες και ξένους δημιουργούς, να αποκτήσουν συλλεκτικές φιγούρες των αγαπημένων τους ηρώων και να ταξιδέψουν για ένα ολόκληρο διήμερο σε έναν κόσμο γεμάτο φαντασία και δράση.

    Με άμεσες επιρροές από τα μεγάλα Comic Con του εξωτερικού, η AthensCon ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους. Απίθανοι cosplayers εντυπωσίασαν με τις στολές τους, ενώ τα vintage επιτραπέζια παιχνίδια και video games ξύπνησαν αναμνήσεις από τα όμορφα και ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια των μεγαλυτέρων. Οι επισκέπτες απόλαυσαν panels με ομιλίες από τους καλεσμένους καλλιτέχνες διεθνούς και εγχώριου βεληνεκούς και workshops επιμορφωτικού χαρακτήρα πάνω στην τέχνη των κόμικς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το εργαστήρι της Ιταλίδας comic artist Maria Laura Sanapo (Charmed, Vampirella) με θέμα «Ζωγραφίζοντας την Γυναικεία Φιγούρα».

    Ανάμεσα στους καλεσμένους της AthensCon ξεχώρισε ο ιδιαίτερα δημοφιλής ηθοποιός του Game of Thrones Clive Russell, γνωστός ως «Blackfish», ο οποίος υπέγραφε ασταμάτητα αυτόγραφα για τους φαν της σειράς.

    κλαιβ_ρασελ
    Clive Russell

    Στη χώρα μας βρέθηκαν και οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες και δημιουργοί Mark Waid, James O’Barr, Brian Haberlin, Marko Djurdjevic, Tom Lyle, Howard Mackie, Marco Santucci, Roberta Migheli, J.P. Ahonen και η Cosplayer από τη Νορβηγία, Tine Marie.

    ρομπερτα μιγκελι
    Roberta Mighelli

    τζειμς_μποντ_αστον_μαρτιν
    Aston Martin V8 Series III από την ταινία του James Bond: The Living Daylights (1987)

    Φιγούρες Funko Pop!

    μαρια_σαναπο
    Workshop με την Maria Laura Sanapo
    μαρια_σαναπο
    Workshop με την Maria Laura Sanapo
    Workshop με την Maria Laura Sanapo
    μαρια_σαναπο
    Workshop με την Maria Laura Sanapo
    μαρια_σαναπο
    Workshop με την Maria Laura Sanapo

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κρατερός Κατσούλης: «Σήμερα είμαστε πιο δεμένοι από ποτέ»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Peace & Chaos – AXDW: Για τις γυναίκες που δεν φοβούνται να τολμήσουν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένας πολύχρωμος πολυχώρος για παιδιά στα Ιωάννινα



    ΣΧΟΛΙΑ