• Architecture & Design

    Όταν φύση και κατοικία είναι ένα (5 pics)

    • NewsRoom


    Όταν ζητήθηκε από την αρχιτέκτονα Kristine Stroem-Gundersen να σχεδιάσει μια παραθεριστική κατοικία για μία τετραμελή οικογένεια σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία σε ένα απομακρυσμένο νορβηγικό νησί, ούτε η ίδια δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το έργο της θα γινόταν ένα από τα εμβληματικότερα παραδείγματα της σύγχρονης σκανδιναβικής αρχιτεκτονικής.

    Σε απόσταση μόλις πέντε μέτρων από το νερό, η 75 τετραγωνικών παραθεριστική κατοικία, η οποία χωρίζεται σε δύο τμήματα που ενώνονται μεταξύ τους με ένα πέρασμα, έχει απεριόριστη θέα στη θάλασσα και παρέχει στους ενοίκους της απόλυτη προστασία από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

    Για την ίδια την αρχιτέκτονα, αυτό που διακρίνει το συγκεκριμένο έργο είναι ο δυναμικός διάλογος μεταξύ φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, ένας διάλογος ανοιχτός και συνεχής, χωρίς καμία υπαναχώρηση, όμως, στο θέμα της προστασίας.

    «Το ιδανικό σε αυτήν την περίπτωση είναι οι ένοικοι του σπιτιού να έχουν την αίσθηση ότι το κτήριο και οι ενδιάμεσοι χώροι είναι μέρος, και επέκταση, του φυσικού χώρου και ότι το κτήριο αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης τοποθεσίας», λέει χαρακτηριστικά.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ