• Architecture & Design

    Orange grove: Ένας χώρος εργασίας με απίστευτο design και “άρωμα” Ολλανδίας (pics)

    • NewsRoom


    Το Orange Grove είναι μια πρωτοβουλία της ολλανδικής πρεσβείας στην Αθήνα και των Ελληνο – Ολλανδών συνεργατών της, σε μια προσπάθεια μετρίασης της ανεργίας των νέων και της φυγής των δημιουργικών μυαλών. Το Orange Grove είναι το αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων και οργανισμών από την Ολλανδία και την Ελλάδα, ολλανδικών εταιρειών με μακρά παρουσία στην ελληνική αγορά, ελληνικών επιχειρήσεων, πανεπιστημίων και ιδιωτών που σχετίζονται με τις δυο χώρες.

    Μέσω του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, το έργο προσπαθεί να εμπνεύσει το χρήστη, το νέο επιχειρηματία, ενσωματώνοντας στη μελέτη βασικά σημεία αρχής του “Orange Grove project”, που είναι κινητικότητα, ευελιξία και συνδεσιμότητα.

    Κινητικότητα
    Εκφράζεται με τη δημιουργία κινητών στοιχείων. Όλα τα έπιπλα, οι θέσεις εργασίας και συνεργασίας, ακόμη και ο κλειστός χώρος συσκέψεων, έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι δυνατή η ελεύθερη μετακίνησή τους στο χώρο.

    Ευελιξία
    Μέσω της κινητικότητας των στοιχείων του χώρου επιτυγχάνεται η πλήρης ευελιξία και προσαρμογή σε κάθε δυνατή χρήση. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο χώρος μπορεί να μεταμορφωθεί, επιτρέποντας κάθε μορφή συνεργασίας. Μετακινούμενα διαχωριστικά ενισχύουν την ευελιξία που προσφέρεται, από τη μοναδιαία εργασία μέχρι τη φιλοξενία ενός συνεδρίου 250 ατόμων.

    Συνδεσιμότητα
    Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι η συνδεσιμότητα. Η ευκολία που υπάρχει για την οποιαδήποτε διάταξη, μετακινώντας τα έπιπλα, συνοδεύεται και από αντίστοιχη ευκολία στη σύνδεση της μονάδας εργασίας με τους επίτοιχους ρευματοδότες και κατά προέκταση με όλο τον κόσμο.

    Το έργο πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου με υποστήριξη από ολλανδικές και ελληνικές εταιρείες και οργανισμούς. Πρόθεση όλων ήταν η κατασκευή να κοστίσει όσο το δυνατόν λιγότερο, ώστε το μεγαλύτερο μέρος των χορηγιών να διατεθεί στις λειτουργικές και οργανωτικές ανάγκες του χώρου. Όμως αυτό το γεγονός αποτέλεσε πρόκληση, ώστε η μέγιστη αξιοποίηση των διατιθέμενων πόρων να αποτελέσει θετικό παράδειγμα προς τους μελλοντικούς χρήστες του χώρου. Έτσι, ο χώρος διαμορφώθηκε με έντονα χρώματα, γραφιστικά και λεπτομέρειες σε βιομηχανικό ύφος, με έντονη την παρουσία της Ολλανδίας, της Ελλάδας και φυσικά των πορτοκαλιών.

    Στοιχεία έργου
    Αρχιτεκτονική μελέτη: gfra architecture
    Ομάδα μελέτης: Τάσος Γούσης, Joost Frijda, Έντυ Ρόμπερτς, Νότα Τσάλτα, Φωτεινή Αναγνώστου
    Η/Μ μελέτη: Technomech – Χ. Μηλιώνης – Ζ. Τσιάτσικας O.E.
    Γραφιστικά: Δάφνη Ευαγγέλου
    Κύριος του έργου: Netherlands Embassy in Athens
    Τοποθεσία: Αθήνα
    Εμβαδό: 450 m²
    Χρόνος μελέτης: Ιούνιος 2013
    Χρόνος κατασκευής: Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2013
    Φωτογραφίες: Κώστας Λακαφώσης
    Περιφέρεια: Αττική

    Πηγή: ktirio.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εντυπωσιακό κτίριο γραφείων και καταστημάτων στον Πειραιά (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό το πρωτότυπο κτίριο γραφείων βρίσκεται στην Eθνική Oδό Αθηνών-Λαμίας (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένα εντυπωσιακό κτίριο γραφείων από γυαλί στην Αττική (12 pics)



    ΣΧΟΛΙΑ