• City Stories

    7+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    σινεμά


    Το σινεμά αποτελεί μια πολύ αγαπημένη συνήθεια όλων μας. Πέρα από τις νέες ταινίες που προβάλλονται κάθε βδομάδα στους ελληνικούς κινηματογράφους, υπάρχουν κάποιες άλλες – είτε παλαιότερες είτε καινούργιες – που προβάλλονται με ελεύθερη είσοδο σε διάφορα μέρη στην Αθήνα. Από ελληνικές παραγωγές μέχρι ντοκιμαντέρ και animation ταινίες. Παρακάτω θα βρείτε οχτώ δωρεάν προβολές ταινιών, για να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει. Καλή θέαση!

    1. “Fish ’n’ Chips” στο Κινηματοθέατρο “Πετρούπολις”

    Κοινωνική | Παραγωγή: 2011 | 102’, του Ηλία Δημητρίου.         

    Ο Αντι είναι Κύπριος μετανάστης στο Λονδίνο. Περνά τη ζωή του τηγανίζοντας «fish and chips» κι ακούγοντας τη μάνα του που θέλει να γυρίσει στην πατρίδα. Κάποια στιγμή αυτό θα γίνει και δικό του όνειρο και ο Αντι θ’ αποφασίσει να επιστρέψει στην Κύπρο και να ανοίξει τη δική του επιχείρηση, παίρνοντας τη ζωή του στα χέρια του. Μόνο που ο Αντι, αντί να δει το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα, θα έρθει αντιμέτωπος με μια απρόσμενη αλήθεια: η Κύπρος δεν είναι Λονδίνο αλλά κι εκείνος δεν είναι σίγουρος για το πού ανήκει και για το πόση σημασία έχει αυτό.

    Στην πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, ο Ηλίας Δημητρίου έχει την εξυπνάδα να μιλήσει για κάτι που γνωρίζει καλά, το θέμα της ανθρώπινης ταυτότητας, της προέλευσης, της βαρύτητας και της προδοσίας της. Με την οικειότητα που του δίνει η γνώση του και με σκηνοθετική σιγουριά, φτιάχνει έναν ήρωα πολυδιάστατο και ταυτόχρονα γνώριμο και προσιτό, ο οποίος καταλαβαίνεις αμέσως ποιος είναι. Ο Αντι είναι ο βιοπαλαιστής, ο «μικρός» άνθρωπος που ως ονειροπόλος θέλει να προσαρμόσει το κοινωνικό περιβάλλον στο όνειρό του. Κι όταν οι καλές του προθέσεις δε βρουν ανταπόκριση, θα νιώσει το μικρό θάνατο της προδοσίας.

    Στο τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη.

    Πότε:
    Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018
    20.00

    Πού:
    Κινηματοθέατρο Πετρούπολις
    Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου, Πετρούπολη

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    2. “Απόδραση στην Αθήνα” στο Κινηματοθέατρο “Κ. Γαβράς”

    Στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη αλλά με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Η ταινία “Απόδραση στην Αθήνα” προβάλλεται στο πλαίσιο του αφιερώματος «Ρότζερ Μουρ: Ο Αιώνιος Άγιος».

    Αγγλική ταινία παραγωγής 1979.
    Σκηνοθεσία: Γιώργος Κοσμάτος
    Παίζουν: Ρότζερ Μουρ, Τέλι Σαβάλας, Ντέιβιντ Νίβεν

    Η Ελληνική Αντίσταση στη Ρόδο προστατεύει τις αρχαιότητες του νησιού από μια ομάδα Γερμανών αρχαιολόγων, που θέλουν να τις κλέψουν κατά τη διάρκεια της κατοχής.

    Πότε:
    Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018
    20.00

    Πού:
    Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ)
    Βασιλικών 6, Περιστέρι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    απόδραση στην αθήνα

    3. “Kate Plays Christine” στο Exile Room 

    Life Imitates Art: Η τέχνη μιμείται τη ζωή ή το αντίστροφο; Τα όρια δεν ήταν ποτέ τόσο ερεθιστικά δυσδιάκριτα όσο στα δύο ντοκιμαντέρ του μήνα, που αναδεικνύουν την ίδια την πραγματικότητα ως τον μεγαλύτερο ρόλο της ζωής μας!

    Kate Plays Christine (2016)
    Σκηνοθεσία: Robert Greene / Χώρα: ΗΠΑ / Διάρκεια: 112’

    Μέχρι πού μπορεί να φτάσει κανείς για τη θεαματικότητα; Ποια είναι τα όρια ανάμεσα σε έναν ηθοποιό και στον ρόλο του; Βασισμένος στην ανατριχιαστική αληθινή ιστορία της Christine Chubbuck, της τηλεπαρουσιάστριας που έγινε διάσημη όταν αυτοκτόνησε στον αέρα το 1974, κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής σε τοπικό κανάλι της Φλόριντα όπου εργαζόταν, ο σκηνοθέτης Robert Greene παρακολουθεί την ηθοποιό Kate Lyn Sheil καθώς προετοιμάζεται για να υποδυθεί τον ριψοκίνδυνο αυτό ρόλο σήμερα. Θολώνοντας διαρκώς τα όρια ανάμεσα στην αναπαράσταση, τη μυθοπλασία και το ντοκιμαντέρ, το «Kate Plays Christine» είναι ένα ιδιοφυές, σύνθετο όσο και γοητευτικό, κινηματογραφικό πείραμα που όχι μόνο ιχνηλατεί τον καταπιεστικό κόσμο των media που συνέθλιψε την ευαίσθητη ψυχική ισορροπία της Chubbuck οδηγώντας την στην ακραία αυτή πράξη, αλλά αποκαλύπτει την ιδιόμορφη διαδικασία της εσωτερικής αναζήτησης κι έρευνας ενός ηθοποιού που εκτίθεται στην κάμερα ενώ παράλληλα προσπαθεί να δικαιώσει τον βασανισμένο χαρακτήρα που ερμηνεύει.

    Πότε:
    Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018
    21.00

    Πού:
    Exile Room
    Αθηνάς 12 (3ος όροφος), Μοναστηράκι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    Kate Plays Christine

    4. “Το δέντρο που πληγώναμε” στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Νέα Ελβετία” 

    Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης – Ελληνική ταινία (1986) με τους Γιάννη Αβδελιώδη, Νίκο Μειωτέρη, Μαρίνα Δεληβοριά.

    Η ιστορία διαδραματίζεται στη Χίο του 1960. Δύο μικρά αγόρια και πολύ καλοί φίλοι έρχονται σε σύγκρουση λίγο πριν το κλείσιμο του σχολείου για τις καλοκαιρινές διακοπές με αφορμή ένα άτυχο συμβάν. Αργότερα, στα μέσα του καλοκαιριού, ξαναβρίσκονται. Το υπέροχο καλοκαίρι που θα περάσουν διακόπτεται σύντομα από την έλευση του φθινοπώρου.

    Πότε:
    Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018
    20.00

    Πού:
    Δημοτικός Κινηματογράφος “Νέα Ελβετία”
    Νέας Ελβετίας 34 και Σεβαστείας, Βύρωνας

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    5. “September” στο Σινέ Σοφία

    Δραματική 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 99′.Eλληνική ταινία.
    Σκηνοθεσία Πέννυ Παναγιωτοπούλου
    Με τους: Κόρα Καρβούνη, Μαρία Σκουλά, Νίκο Διαμαντή, κ.α.

    Η Άννα δουλεύει σ’ ένα ΙΚΕΑ και ζει με το σκύλο της σ’ ένα μικρό διαμέρισμα. Όταν εκείνος πεθαίνει, ζητά να τον θάψει στον κήπο της οικογένειας που μένει στην απέναντι μονοκατοικία, η οποία αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται το καταφύγιό της. Έτσι, μεταξύ των μελών της οικογένειας και της Άννας θα αναπτυχθεί μια ιδιόρρυθμη σχέση μεταξύ τρυφερής αποδοχής και ψυχρής απόρριψης.

    Πότε:
    Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018
    21.30

    Πού:
    Σινέ Σοφία
    Ευσταθιάδου 2, Πλ. Άγ.Τριάδος, Αργυρούπολη

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    6.Γοριλομπελάδες” στον Χειμερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Δήμου Ηλιούπολης

    Οικογενειακή 2011 | Έγχρ. | Διάρκεια: 86′
    Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Άντρες Σάερ με τους: Κλαούντια Αμπάτε, Χοάν Σουλά, Πέρε Πονς

    Ο Νιφάδας, ο μοναδικός λευκός γορίλας του κόσμου, δραπετεύει από το ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης και μαζί με τον Ελούρ, ένα… ζεν κόκκινο πάντα, αναζητούν τη μάγισσα ενός τσίρκου, η οποία μπορεί να κάνει το τρίχωμά του μαύρο και τον ίδιο «κανονικό».

    Πότε:
    Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018
    11.30 και 13.30

    Πού:
    Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης
    Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου 114 και Κουντουριώτου, Ηλιούπολη

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    7. “Επικίνδυνες ψαρικές αποστολές” στο Κινηματοθέατρο “Κ. Γαβράς”

    Ο Παπ, ένας μικρός καρχαριούλης, ανακαλύπτει μία σειρά από υφάλους γεμάτους με αυγά, ενώ παίζει στον ωκεανό με τους φίλους του. Όμως, δεν είναι ο μόνος που βρίσκεται εκεί… Λαθροκυνηγοί έχουν ήδη βρει το σημείο και κλέβουν τα αυγά! Ο μικρούλης αλλά γενναίος Παπ αποφασίζει να σώσει την οικογένειά του και να πολεμήσει τους ανθρώπους με κάθε ψαρικό τρόπο… στην στεριά! Βοηθοί του ο επιστήμονας κύριος Χταπόδης και ο λαίμαργος Τζούλιους που ονειρεύεται να φάει επιτέλους γευστικά κοτόπουλα! Εγκαταλείποντας τη θάλασσα, βρίσκονται στον όμορφο αλλά και πολύ επικίνδυνο κόσμο των ανθρώπων. Και τότε ξεκινούν οι Επικίνδυνες Ψαρικές Αποστολές!

    Πότε:
    Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018
    17.00

    Πού:
    Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ)
    Βασιλικών 6, Περιστέρι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    Επικίνδυνες ψαρικές παοστολές

    8. “Παράδεισος στη Δύση” στο Κινηματοθέατρο “Κ. Γαβράς”

    Στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη αλλά με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Η ταινία “Παράδεισος στη Δύση” προβάλλεται στο πλαίσιο του αφιερώματος “Κώστας Γαβράς”.

    Eλληνογαλλική δραματική ταινία (2009).
    Σκηνοθεσία: Κώστας Γαβράς.
    Παίζουν: Ρικάρντο Σκαρμάτσιο, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Ζυλιέν Κιέλερ, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

    Το πλοίο που μεταφέρει τον Ηλία και πολλούς άλλους λαθρομετανάστες πέφτει σε μπλόκο του λιμενικού, εκείνος όμως καταφέρνει να βγει στην ακτή και καταφεύγει σ’ ένα πολυτελές παραθεριστικό συγκρότημα, από το οποίο προσπαθεί να “δραπετεύσει” προς το Παρίσι.

    Πότε:
    Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018
    20.00

    Πού:
    Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ)
    Βασιλικών 6, Περιστέρι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οχτώ ενδιαφέρουσες διαλέξεις/ομιλίες για να παρακολουθήσετε δωρεάν αυτή τη βδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Lady Bird: Το Trailer της ταινίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    90 χρόνια OSCAR: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη βραδιά!



    ΣΧΟΛΙΑ