• City Stories

    6+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    σινεμά


    Ψάξαμε και βρήκαμε επτά προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο, σε διάφορα μέρη της Αθήνας. Πρόκειται για ταινίες που προβάλλονται στα πλαίσια αφιερωμάτων και πολιτιστικών δράσεων και οι οποίες ανήκουν σε διάφορα κινηματογραφικά είδη. Επιλέξτε αυτήν που ταιριάζει στο γούστο σας και απολαύστε την. Καλή θέαση!

    1. “Ουζερί Τσιτσάνης” στο NOVACINEMA ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ

    Στο πλαίσιο του «CINE-παφές – Συνομιλίες με την 7η τέχνη», μιας πρωτοβουλίας του Δήμου Αμαρουσίου με δωρεάν προβολές ελληνικών ταινιών στο NOVACINEMA ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ, θα προβληθεί η ταινία “Ουζερί Τσιτσάνης”.

    Στη γερμανοκρατούμενη Θεσσαλονίκη του 1942 ο Γιώργος δουλεύει μαζί με το γαμπρό του Βασίλη Τσιτσάνη σε ένα δικό τους ουζερί. Θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί την Εστρέα, ο έρωτας μεταξύ ενός χριστιανού και μιας Εβραίας, όμως, είναι απαγορευμένος με κάθε τρόπο. Κι ενώ οι ναζί κλιμακώνουν τις διώξεις τους, οι δυο νέοι θα ζητήσουν τη βοήθεια του διάσημου συνθέτη για να μπορέσουν να ξεφύγουν.

    Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης
    Πρωταγωνιστούν: Αντρέας Κωνσταντίνου, Χάρης Φραγκούλης, Γιάννης Στάνκογλου, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου
    Δραματική 2015 | Έγχρ. | Διάρκεια: 116′

    Την ταινία θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης.

    Πότε:
    Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017
    20:00

    Πού:
    NOVACINEMA ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ
    Λεωφόρος Κηφισίας 215, Μαρούσι

    Πληροφορίες

    Ουζερί-Τσιτσάνης_05

    2. “Γιώργος Χατζημιχάλης (1966-…)” στο Μουσείο Μπενάκη

    Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “2020” ιδρύθηκε το 2013 για να στηρίξει την πραγματοποίηση της μεγάλης αναδρομικής έκθεσης του Γιώργου Χατζημιχάλη που θα γίνει το 2020 στο Μουσείο Μπενάκη και σε έναν ακόμη χώρο.

    Στην εκδήλωση αυτή θα προβληθεί το φιλμ “Γιώργος Χατζημιχάλης (1966-…)” με σκοπό να γνωρίσουμε καλύτερα το έργο του σημαντικού αυτού καλλιτέχνη. Την προβολή θα προλογίσει ο Άγγελος Δεληβορριάς, τέως Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη – Ακαδημαϊκός. Θα ακολουθήσει μία σύντομη παρουσίαση της δράσης του ‘2020’ και θα εκτεθούν 30 ζωγραφικά έργα φτιαγμένα από τον Γιώργο Χατζημιχάλη ειδικά για την στήριξη του project.

    Πότε:
    Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017
    19:30

    Πού:
    Μουσείο Μπενάκη, Κεντρικό Κτίριο
    Βασ. Σοφίας και Κουμπάρη 1, Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    Γιώργος Χατζημιχάλης

    3. “Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη” στο Books Plus Art and Coffee

    Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο-Πολυχώρο “Books Art & Coffee” θα πραγματοποιήσει την προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ “Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη” βασισμένο στο “Χρονικό των 10 ημερών” της Αγάπης – Μολυβιάτη Βενέζη σε σκηνοθεσία Ηλία Δημητρίου και πρωτότυπη μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα, στον Πολυχώρο του βιβλιοπωλείου (Πανεπιστημίου 37) στις 13/12/2017 και ώρα 19:00.

    Πότε:
    Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017
    19:00

    Πού:
    Books Plus Art and Coffee
    Πανεπιστημίου 37, Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    Προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ

    4.  “Ένας κόσμος χωριστά” στο Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς»

    Στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη αλλά με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο, από την Κινηματογραφική Λέσχη Περιστερίου.

    Στο ρατσιστικό Γιοχάνεσμπουργκ του ’60 μια δωδεκάχρονη κοπέλα διαπιστώνει με πίκρα ότι οι γονείς της ασχολούνται ελάχιστα μαζί της, απορροφημένοι από τις πολιτικές δραστηριότητές τους κατά του απαρτχάιντ. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν η μητέρα της φυλακίζεται για τις πεποιθήσεις της κι αυτή πρέπει ν’ αντιμετωπίσει την περιφρόνηση και τον χλευασμό της υπόλοιπης λευκής κοινότητας.

    Πρόκειται για αγγλική ταινία του 1988 σε σκηνοθεσία Κρις Μένγκες με τους: Μπάρμπαρα Χέρσεϊ, Τζόντι Μέι, Λίντα Μβούσι.

    Πότε:
    Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017
    20:00

    Πού:
    Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ)
    Βασιλικών 6, Περιστέρι

    Πληροφορίες

    enas kosmos xwrista

    5. “Σινεμά ο παράδεισος” στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Νέα Ελβετία”

    Ο Δήμος Βύρωνα για δεύτερη συνεχή χρονιά παρουσιάζει τις “Κινηματογραφικές Βραδιές”, μια πολιτιστική δράση με στόχο κάθε κύκλος της να αποτελεί ένα θεματικό αφιέρωμα σε ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία μας και ταυτόχρονα να μεγαλώσει την παρέα αυτών που αγαπούν τον καλό κινηματογράφο και την ατμόσφαιρα της κινηματογραφικής αίθουσας.

    Ο κύκλος ταινιών της φετινής περιόδου, από 20/10/2016 – 23/3/2017 έχει τίτλο “Μολυβένια Χρόνια – Εικόνες της παιδικής ηλικίας” και είναι αφιερωμένος στις “εικόνες της παιδικής ηλικίας, που τόσα αντιπροσωπεύουν για όλους μας”.

    Αυτή τη βδομάδα θα προβληθεί η ιταλική ταινία του 1988 “Σινεμά ο παράδεισος”, σε σκηνοθεσία Τζουζέπε Τορνατόρε, με τους Φιλίπ Νουαρέ, Ζακ Περέν, Μάριο Λεονάρντι.

    Πότε:
    Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017
    20:00

    Πού:
    Δημοτικός Κινηματογράφος “Νέα Ελβετία”
    Νέας Ελβετίας 34 και Σεβαστείας, Βύρωνας

    Πληροφορίες

    Σινεμά ο Παράδεισος

    6. “Το νησί / Ostrov” στο Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς»

    Στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη αλλά με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Ρωσικό Κινηματογράφο.

    Κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Ανατόλι γλυτώνει παρά τρίχα από τα χέρια των Γερμανών. Τώρα, το 1976, εργάζεται ως θερμαστής σε νησιωτικό μοναστήρι και ο μονόχνοτος κι απομονωμένος χαρακτήρας του μπερδεύει ακόμα και τους συνάδελφους μοναχούς. Από παντού έρχονται άνθρωποι αναζητώντας τον Ανατόλι ως άγιο για να του ζητήσουν συμβουλές και να διώξει τις ασθένειες τους. Αυτός, όμως, υποφέρει.

    Πρόκειται για μια ρωσική ταινία του 2006 για έναν φανταστικό ανατολικό ορθόδοξο μοναχό του 20ου αιώνα, σε σκηνοθεσία Pavel Lungin και με πρωταγωνιστές τους: Petr Mamonov, Viktor Sukhorukov, Dmitri Dyuzhev.

    Πότε:
    Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017
    20:30

    Πού:
    Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ)
    Βασιλικών 6, Περιστέρι

    Πληροφορίες

    το νησί

    7. “Στην κορυφή του κόσμου” στη Δημοτική Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου

    Στον Παιδικό Κινηματογράφο για τη ψυχαγωγία των παιδιών αφιερώνει το μήνα Δεκέμβριο η Δημοτική Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου. Με ελεύθερη είσοδο οι μικροί μας φίλοι μπορούν να απολαύσουν αγαπημένους ήρωες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  (Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 210 – 6147181)

    Η Σάσα είναι μια νεαρή Ρωσίδα αριστοκράτισσα του 19ου αιώνα της οποίας ο εξερευνητής παππούς δεν έχει επιστρέψει από το τελευταίο του ταξίδι στον Βόρειο Πόλο. Εμπνευσμένη από το πάθος του κι επαναστατώντας απέναντι στο γάμο που της ετοιμάζουν οι δικοί της, φεύγει από το σπίτι και ξεκινά την αναζήτηση του τολμηρού προγόνου της.

    Πότε:
    Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017
    16:00 – 18:00

    Πού:
    Δημοτική Βορέειος Βιβλιοθήκη
    Στέφανου Δραγούμη 9, Μαρούσι

    Πληροφορίες

    στην κορυφη του κοσμου

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έξι διαλέξεις/συζητήσεις για να παρακολουθήσετε δωρεάν αυτή τη βδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χριστούγεννα στην Αθήνα: Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου και 220 εορταστικές εκδηλώσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σας αρέσει η φιλοσοφία; Μην χάσετε τις δωρεάν εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ



    ΣΧΟΛΙΑ