• City Stories

    10+1 εύκολες και οικονομικές ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μικρού σπιτιού

    χριστούγεννα


    Πλησιάζει η γιορτινή περίοδος των Χριστουγέννων και κάποιοι μπορεί να έχουν στολίσει ήδη το σπίτι τους, ενώ άλλοι να ετοιμάζονται να το κάνουν με την έλευση του Δεκέμβρη.

    Όσοι νομίζουν πως το στόλισμα και η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση αφορά μόνο τους μεγάλους χώρους και τα ευρύχωρα σπίτια, τότε κάνουν μεγάλο λάθος και θα το αποδείξουμε αμέσως παρακάτω.

    Υπάρχουν πολλοί όμορφοι, εύκολοι και οικονομικοί τρόποι για να στολίσει κανείς το διαμέρισμά του ή ένα μικρό σπίτι. Πολλοί από αυτούς τους τρόπους αφορούν DIY στολισμό, τον οποίο μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας.

    Μερικά αντικείμενα και καλή διάθεση να υπάρχει και όλα γίνονται! Συγκεντρώσαμε 11 εύκολες και οικονομικές ιδέες, τις οποίες μπορείτε να εφαρμόσετε ή να εμπνευστείτε από αυτές και να διακοσμήσετε χριστουγεννιάτικα τον χώρο σας.

    Δείτε παρακάτω:

    1. Μερικά κεριά μπορούν να μεταμορφώσουν αμέσως τον χώρο σας και να του χαρίσουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και θαλπωρή των ημερών. Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο χρωματιστό πιάτο, για μια χαρούμενη πινελιά.

    2. Μπορείτε να τοποθετήσετε κουκουνάρια μέσα σε γυάλινα δοχεία και, έτσι, να δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Αν προσθέσετε και μικρά λαμπάκια, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο όμορφο.

    3. Αγοράστε μικρά χριστουγεννιάτικα γλαστράκια και τοποθετήστε τρία μαζί σε μια γωνιά του σπιτιού. Θα έχετε κατευθείαν το στοιχείο του χριστουγεννιάτικου δέντρου, χωρίς να χρειαστεί να “κλείσετε” τον χώρο σας με ένα μεγάλο δέντρο.

    4. Κρεμάστε στα παράθυρά σας λαμπάκια ή, ακόμη καλύτερα, φωτάκια σε σχήμα αστεριών. Η ατμόσφαιρα στο σπίτι θα γίνει πολύ όμορφη και το φως τους θα χαρίσει μια ζεστασιά στον χώρο σας.

    5. Πέρα από το σαλόνι, το χωλ ή τα υπνοδωμάτια, μπορείτε να προσθέσετε χριστουγεννιάτικες πινελιές και στους άλλους χώρους του σπιτιού, όπως για παράδειγμα στην κουζίνα σας, πάνω από τα ντουλάπια.

    6. Μια ακόμη ιδέα είναι να στολίσετε τα φωτιστικά ή τους πολυελαίους, κρεμάζοντας επάνω τους στολίδια. Μπορείτε να βάλετε τις χριστουγεννιάτικες λάμπες, με τις οποίες στολίζουμε συνήθως τα δέντρα μας.

    7. Στα μικρά σπίτια μπορούμε, φυσικά, να αξιοποιήσουμε και τους διαδρόμους. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε οικονομικά στολίδια οροφής και, έτσι, να στολίσετε ακόμη και αυτά τα μέρη του σπιτιού και να εξοικονομήσετε χώρο.

    8. Μια ακόμη εύκολη ιδέα είναι να πάρετε μεγάλες γυάλες και να τοποθετήσετε μέσα κλαδιά δέντρου. Μπορείτε να τα στολίσετε, μάλιστα, και αμέσως να έχετε ένα εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

    9. Αν προτιμάτε τη μίνιμαλ διακόσμηση, τότε μπορείτε να εφαρμόσετε την παρακάτω απλή ιδέα. Πάρτε σπάγκο, τοποθετήστε τον από τη μία άκρη του τοίχου μέχρι την άλλη και κρεμάστε επάνω κουκουνάρια.

    10. Μπορεί τα στεφάνια να τοποθετούνται, συνήθως, έξω από την πόρτα μας, ωστόσο, μπορείτε να τα βάλετε και εντός σπιτιού. Κρεμάστε ένα ή περισσότερα μέσα στον χώρο σας και το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα πανέμορφο.

    11. Τέλος, αν το σπίτι είναι πολύ μικρό και δεν έχετε καθόλου χώρο για χριστουγεννιάτικο δέντρο, τότε υπάρχει λύση. Δημιουργήστε ένα εικονικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στον τοίχο σας και δεν θα έχετε να ζηλέψετε τίποτα από τα υπόλοιπα δέντρα!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ένας διάσημος interior designer αποκαλύπτει πώς θα μεταμορφώσετε εύκολα το σπίτι σας (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Εργόχειρο της Κουρελούς: Πλουμίδια και στολίσματα – Ένα γιορτινό εργαστήριο στο ΚΠΙΣΝ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ζουμερό χοιρινό κότσι με πατάτες για το γιορτινό τραπέζι (video)



    ΣΧΟΛΙΑ