Σε ένα στενόμακρο προαστιακό οικόπεδο το χάλκινο κέλυφος με πράσινα οξειδωμένα φύλλα έδωσε τη μονιμότητα της κατοικίας. Το χρώμα είναι διαυγές και παραλλάσσεται με το χρόνο, δίνοντας την εντύπωση της μεταλλαγής. Η ενιαία επικάλυψη του χαλκού ξεκινά επάνω από...
Το συγκεκριμένο οικόπεδο βρίσκεται σε επαφή με το αεροδρόμιο του Ελληνικού και μέχρι πρόσφατα φιλοξενούσε μέρος των δραστηριοτήτων ενός γειτονικού ιππικού ομίλου. Η προσέγγιση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής αποτέλεσε μονόδρομο στον σχεδιασμό του σπιτιού. Η σχέση με το χώμα...
Η κατοικία καταλαμβάνει το ανώτερο τμήμα ενός κτιρίου δύο κατοικιών με ανεξάρτητες εισόδους σε συνεχές σύστημα στον Πειραιά. Η έντονη κλίση του οικοπέδου και προς τις δύο κατευθύνσεις, καθώς και η θέα προς τη θάλασσα, είναι τα βασικά δεδομένα...
Σε μια περιοχή του δήμου Αμαρουσίου εκτός του πυκνού αστικού ιστού, σε γωνιακό οικόπεδο εμβαδού 426.00 μ², σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε συγκρότημα δύο κατοικιών. Ζητήθηκαν δύο ανεξάρτητες κατοικίες, η μία περιορισμένου εμβαδού και η δεύτερη να εξαντλεί το συντελεστή δόμησης...
H κατοικία βρίσκεται στη λοφώδη τοποθεσία “Xεροβούνι” και έχει θέα προς το Πόρτο Pάφτη. Tα τελευταία χρόνια επικρατεί έντονη οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή, ιδίως μετά την έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου της Aθήνας το 2002, την ανέγερση των εγκαταστάσεων...
O σχεδιασμός και η μέθοδος κατασκευής απέδωσαν μεγάλη σημασία στις οικολογικές ανάγκες, δίχως να λησμονούν την προτεραιότητα της αισθητικής άποψης για την υλοποίηση του αρχιτεκτονικού έργου. Επιδίωξη ήταν η συνταίριαξη γνώριμων παραδοσιακών μορφών και στοιχείων μιας σύγχρονης αρχιτεκτονικής σύνθεσης, σε...
Σε ένα στενόμακρο και επικλινές οικόπεδο στο Κρυονέρι Αττικής, το "Κλιμακωτό Π", οργανώνει κατακόρυφα δύο κατοικίες για τους γονείς και την κόρη μιας οικογένειας. Αντίθετα με έναν τυπικό κτιριακό όγκο που χωρίζει ένα στενό οικόπεδο σε μπροστινή και πίσω αύλη...
Οι κατοικίες βρίσκονται κοντά σε ένα φυσικό βραχώδες ρέμα, ανάμεσα σε έλατα και καστανιές. Στόχος ήταν να σχεδιαστεί ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο, μέσα από μια συμβολική σχέση της αρχιτεκτονικής και του τοπίου, με τη χρήση φυσικών υλικών και την...
H κατοικία κατασκευάστηκε για ένα νέο ζευγάρι σε ένα παράγωνο οικόπεδο με μεγάλη κλίση στο υψηλότερο σημείο της Aνω Bούλας. H βασική επιθυμία των ιδιοκτητών ήταν μεγάλοι ενιαίοι χώροι σε διαφορετικά επίπεδα με εσωτερική πισίνα. H κατοικία αναπτύσσεται σε...
Το συγκρότημα βρίσκεται στο Πόρτο Ράφτη Αττικής και περιλαμβάνει τέσσερις όμοιες κατοικίες που τοποθετήθηκαν συμμετρικά (ως προς το διαμήκη και τον εγκάρσιο άξονα) στο οικόπεδο. Στο κέντρο του οικοπέδου δημιουργήθηκε κοινόχρηστος υπαίθριος χώρος που περιλαμβάνει πισίνα. Ο κοινόχρηστος χώρος είναι...

LATEST NEWS

Ο ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Athens, GR
few clouds
15.5 ° C
17 °
14 °
67%
3.1kmh
20%
Δε
25 °
Τρ
22 °
Τε
24 °
Πε
22 °
Πα
21 °