• Τράπεζες

    Wood: Οι ελληνικές τράπεζες θα βγουν από τα stress tests χωρίς κεφαλαιακές ανάγκες

    • NewsRoom

    (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Την εκτίμηση ότι οι ελληνικές τράπεζες θα βγουν από τη διαδικασία των stress tests χωρίς να προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες διατυπώνει ο οίκος Wood σε ανάλυσή του, μετά την ανακοίνωση των παραδοχών βάσει των οποίων θα γίνουν τα stress tests. Την ίδια στιγμή, ο οίκος επαναδιατυπώνει την προτίμησή του στις μετοχές της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας.

    Οπως αναφέρει ο οίκος Wood, οι παραδοχές για το ΑΕΠ και την ανεργία στο δυσμενές σενάριο είναι ηπιότερες από την αντίστοιχη άσκηση του 2015. Ωστόσο, η πτώση στις τιμές των ακινήτων στο δυσμενές σενάριο εμφανίζεται αρκετά έντονη, ακόμη και σε σχέση με το stress test του 2015.

    Ο οίκος διατυπώνει την εκτίμηση ότι όλες οι ελληνικές τράπεζες θα επιβιώσουν από τα stress tests χωρίς να χρειαστεί να προχωρήσουν σε ενέργειες για την ενίσχυση των κεφαλαίων τους. Παρ’ όλα αυτά, όπως επισημαίνει, εξακολουθεί να προτιμά τράπεζες με ισχυρές κεφαλαιακές θέσεις.

    Κορυφαία επιλογή της Wood παραμένει η Alpha Bank (δίνει σύσταση αγοράς με τιμή-στόχο στα 2,5 ευρώ), λόγω του ισχυρού βασικού κεφαλαιακού δείκτη, της χαμηλής αποτίμησης (διαπραγματεύεται σε αντίστοιχα επίπεδα με τη Eurobank αλλά σε discount έναντι της Εθνικής) και των θετικών προοπτικών για το 2018.

    Ο οίκος διατηρεί σύσταση buy και για την Εθνική Τράπεζα, βάζοντας τον πήχη για τη μετοχή στα 0,40 ευρώ (το οποίο συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 18%).

    Παράλληλα, διατηρεί σύσταση hold για την Πειραιώς, με στόχο τα 3,48 ευρώ (-4% από τα τρέχοντα επίπεδα), όπως και για τη Eurobank, με στόχο το 1 ευρώ (περιθώριο ανόδου 12%).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: HSBC: Οι αισιόδοξες προβλέψεις για τις τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το «μυστικό όπλο» των τεσσάρων τραπεζιτών για τα stress tests



    ΣΧΟΛΙΑ