• Business

    Walt Disney-21st Century Fox: Το deal των 52 δισ. που θα αλλάξει τον κινηματογράφο

    • NewsRoom
    εξαγορά


    Στην εξαγορά της 21st Century Fox του Ρούπερτ Μέρντοχ έναντι του ποσού των 52,4 δισ.  προχώρησε η Walt Disney, πραγματοποιώντας την συμφωνία του αιώνα στον χώρο του κινηματογράφου.

    Η τελική συμφωνία αφορά στην αγορά των studios, τις τηλεοπτικές παραγωγές, το καλωδιακό δίκτυο του Fox, αλλά και το μερίδιο της εταιρείας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky, ενώ αναλαμβάνει και τα χρέη της εταιρίας που ανέρχονται στα 13,7 δισ. δολαρίων.

    H Walt Disney Co αποτελεί έτσι το γερό «χαρτί» των media και της ψυχαγωγίας, αφού έχει ήδη στην κατοχή της, τα ABC, ESPN, Pixar, Marvel και Star Wars.

    εξαγορά

    Ο επικεφαλής της Walt Disney, ο 66χρονος Μπομπ Ίγκερ, αποφάσισε να αναβάλει την απόσυρσή του για το 2021, προκειμένου να ηγηθεί αυτής της νέας μεγάλης επιχειρηματικής προσπάθειας που ξεκίνησε με τη συμφωνία για την εξαγορά της 21st Century Fox και των εταιρειών που την πλαισίωναν.

    Ο Μπομπ Ίγκερ έχει αναβάλει ήδη τρεις φορές τη «συνταξιοδότησή» του, ενώ την τελευταία φορά είχε ορίσει ως ημερομηνία απόσυρσης τον Ιούλιο του 2019.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: BlackRock Blog: Τρεις τρόποι για να επενδύσεις στις ξένες αγορές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ξεσκονίζει την Bob Diamond (της ελληνικής Creditcom)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ρέγκλινγκ: Αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018



    ΣΧΟΛΙΑ