• Business

    «Βόμβα» με ερωτηματικά από QCM: Στη Νότια Ευρώπη το νέο «χτύπημα» του fund που βούλιαξε τη Folli Follie; (upd)

    • NewsRoom

    Gabriel Grego, QCM


    Με επιφυλακτικότητα συστήνει στους αναγνώστες να αντιμετωπίσουν τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις του το fund QCM, αναφερόμενο στις πληροφορίες που το θέλουν να έχει στρέψει το στόχαστρό του σε Ελλάδα, Ιταλία και Νότια Ευρώπη γενικότερα.

    Σε ανακοίνωσή του, το fund που με τις αποκαλύψεις του έφερε στο προσκήνιο το «σάπιο μήλο» της Folli Follie, πυροδοτώντας ραγδαίες εξελίξεις στην εταιρεία, δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά συστήνει να αντιμετωπιστούν με σκεπτικισμό.

    Το mononews.gr επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με τον Gabriel Grego, επικεφαλής του fund, ο οποίος και δήλωσε ότι οι πληροφορίες δεν προέρχονται από διαρροή του ίδιου του fund, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν δύναται αυτήν τη στιγμή να επιβεβαιώσει τίποτα.

    Το σίγουρο είναι, πάντως, πως το QCM θα προχωρήσει πολύ σύντομα σε ανακοινώσεις για το νέο του «χτύπημα».

    Τα αποκαλυπτήρια, που το QCM είχε προαναγγείλει σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο mononews.gr προ μηνών, θα γίνουν στις 3 Δεκεμβρίου 2018 στην ειδική εκδήλωση «KASE LEARNING: Shorting Conference» που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη. Δηλώνοντας ικανοποιημένος, αλλά και δικαιωμένος από την εξέλιξη των πραγμάτων στην υπόθεση της πολύπαθης Folli Follie, ο επικεφαλής της Quintessential Capital Management (QCM), Gabriel Grego, είχε δηλώσει στο mononews ότι «μέσα στο επόμενο δίμηνο υπολογίζουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι να σας παρουσιάσουμε τη νέα μας «ιδέα»», εννοώντας, ουσιαστικά, πού θα «χτυπήσει» το fund του.

    Πέραν τούτων, το QCM του Gabriel Grego ανακοίνωσε και τη δημιουργία ενός επενδυτικού fund, το οποίο θα ασχολείται αποκλειστικά με επενδύσεις ακτιβιστών επενδυτών.

    Μιλώντας στο mononews.gr, ο Gabriel Grego επιβεβαίωσε ότι το QCM έχει προχωρήσει στη δημιουργία του ακτιβιστικού αυτού fund.

    Η ανακοίνωση του QCM:

    Η στρατηγική του νέου ταμείου του QCM

    Στην ενημέρωση του fund φέρεται να επισυνάπτεται και μία σύντομη αναφορά στη στρατηγική του νέου ταμείου, καθώς και μια επισκόπηση του Τύπου για μερικές από τις προηγούμενες βραχυπρόθεσμες ακτιβιστικές του θέσεις, κάτι που, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Grego, δεν έχει διαρρεύσει από το ίδιο το fund, το οποίο οφείλει να τηρεί αυστηρούς περιορισμούς σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα, ειδικά ως προς τις αποδόσεις.

    Από την ενημέρωση αυτή, ωστόσο, προκύπτουν ότι η προμήθεια διαχείρισης είναι στο 1,5%, η δυνατότητα συνδρομής μηνιαία, η ελάχιστη επένδυση 500.000 δολάρια, η απόδοση μέχρι στιγμής φέτος 17% και αναγόμενη σε ετήσια βάση 10,1%, ενώ η σωρευτική απόδοση ανέρχεται στο 149,4%.

    Προκύπτει επίσης ότι τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια έχουν αυτήν τη στιγμή η Berkshire Hathaway, η American Express, η Apple και ακολουθεί η Microsoft.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πλήρης επιβεβαίωση του mononews: Το QCM, μετά την Folli, υπόσχεται νέες «τρομερές» αποκαλύψεις στις 3/12

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Gabriel Grego (QCM) στο mononews.gr : «Θα χτυπήσουμε ξανά και νέα εταιρεία μέσα στους επόμενους δύο μήνες»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Gabriel Grego στο mononews: Τι «έπαιξε» και τι κέρδισε τελικά το QCM στη Folli Follie



    ΣΧΟΛΙΑ