• Business

    Βlack Friday: Η «φρενίτιδα» του εξωτερικού ήρθε και στην Ελλάδα-Δείτε τις ημερομηνίες

    • NewsRoom


    H Βlack Friday, είναι μια μέρα που χαρακτηρίζεται ως «η χαρά του καταναλωτή» στο εξωτερικό καθώς μικρά και μεγάλα καταστήματα προχωρούν σε μεγάλες εκπτώσεις και ασύλληπτες προσφορές.

    Η «φρενίτιδα» έφθασε εδώ και λίγα χρόνια και στην Ελλάδα, όπου οι πολίτες σπεύδουν στα καταστήματα για να αγοράσουν πλήθος προϊόντων σε εξαιρετικά δελεαστικές τιμές.

    Επί της ουσίας πρόκειται για μία περίοδο που εκτείνεται εντός Νοεμβρίου, η οποία κορυφώνεται τη «Μαύρη Παρασκευή».

    Για φέτος, οι φθινοπωρινές εκπτώσεις 2018 αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Νοεμβρίου. Επιπλέον, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου.

    Σύμφωνα με την αμερικανική παράδοση της Black Friday το 2018 είναι η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, ότι στις 23 Νοεμβρίου. Στην Ελλάδα και φέτος αναμένεται υψηλή η συμμετοχή των επιχειρήσεων λιανεμπορίου στην «Μαύρη Παρασκευή» και φέτος τρίτη χρονιά του θεσμού αναμένεται ένας υψηλός ανταγωνισμός την ημέρα εκείνη με μεγάλες εκπτώσεις αλλά σε συγκεκριμένα προϊόντα.

    Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, όπως και στις κανονικές εκπτώσεις, είναι υποχρεωτική η αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, ενώ προτείνεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστών έκπτωσης.

    Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Folli Follie: Ο Δημήτρης, η κυρία Καίτη , το πιο ηλίθιο πουλί και το θηριώδες σκάφος που πωλείται 3,6 εκατ. (9 φωτό)



    ΣΧΟΛΙΑ