• Business

    Βίκος: Ενισχύει τη συνεργασία με την Lidl – Σχεδιάζει μεγαλύτερη ανάπτυξη στα νησιά


    Νέες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενδυνάμωση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά αναλαμβάνει η Ηπειρώτικη Βιομηχανία Εμφιάλωσης. Η εταιρεία της οικογένειας Σεπετά που παράγει το εμφιαλωμένο νερό «Βίκος» αποφάσισε να κυκλοφορήσει νέα προϊόντα στη νησιωτική Ελλάδα και να επεκτείνει τη στρατηγική συνεργασία με την Lidl.

    Ειδικότερα, η εταιρεία συμφώνησε να παράξει για λογαριασμό της γερμανικής εταιρείας το φυσικό μεταλλικό νερό «Saguaro», το οποίο θα βρίσκεται το επόμενο διάστημα στα ράφια των καταστημάτων της αλυσίδας. Στελέχη της εταιρείας μιλώντας πρόσφατα σε δημοσιογράφους παραδέχθηκαν πως έμαθαν πολλά από την αλυσίδα και τόνισαν πως από την αρχή υπήρξε μια αξιόπιστη σχέση ανάμεσα στις δυο πλευρές.

    Την ίδια στιγμή, δρομολογεί την κυκλοφορία των νερών Υάς και Ίρις στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι πιο οικονομικά και εκτιμάται πως μπορούν να «σταθούν» επί ίσης όροις στον ανταγωνισμό των τοπικών σημάτων.

    Η διανομή και διάθεση τους κοστίζει φθηνότερα σε σχέση με την σειρά «Βίκος» και τα «Ζαγοροχώρια», μιας και η παραγωγή τους γίνεται στο εργοστάσιο της πρόσφατα αποκτηθείσας εταιρείας «Natura» στην περιοχή της Στυμφαλίας στην Κόρινθο.

    Πέτρος Σεπετάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΚΟΣ ΑΕ

    Στον τομέα των αναψυκτικών, η εταιρεία φαίνεται να επιλέγει μια πιο συντηρητική προσέγγιση, με δεδομένες και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά αλλά και την ηγετική παρουσία της Coca-Cola. «Με ανταρτοπόλεμο πάμε απέναντι στην Coca-Cola», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Π. Σεπετάς μιλώντας πρόσφατα σε εκπροσώπους του Τύπου.

    Παρά την πίεση που δέχεται η κατανάλωση, τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας είναι ανοδικά. Οι πωλήσεις για την περσινή χρονιά, έκλεισαν στα 70,7 εκατ. ευρώ από περίπου 67 εκατ. ευρώ το 2016, σημειώνοντας άνοδο περίπου 5% ενώ ανάλογη αναμένεται η πορεία και φέτος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Lidl Hellas: Τι σχεδιάζει για το 2018–Πώς θα μειώσει το χρόνο εξυπηρέτησης των καταναλωτών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για οφειλές άνω των 500.000 ευρώ η αυλαία των πλειστηριασμών του δημοσίου στο eauction

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λ. Βρεττάκος (ΑΒ Βασιλόπουλος): «Εξαγορές μετά το 2019 και βλέπουμε… Προτεραιότητα η κερδοφόρος ανάπτυξη»



    ΣΧΟΛΙΑ