• Ναυτιλία

    Β. Βαλεντής: Αναχρηματοδότηση δανείου για την Pyxis Tankers

    Βαλέντιος Βαλεντής ναυτιλία

    Βαλέντιος Βαλεντής, εφοπλιστής Pyxis Tankers


    Την αναχρηματοδότηση προηγούμενου δανείου της πέτυχε η ναυτιλιακή Pyxis Tankers, του εφοπλιστή Βαλέντιου Βαλεντή. Πρόκειται για το δάνειο που είχε λάβει η εταιρία με σκοπό τη χρηματοδότηση της εξαγοράς του πλοίου Pyxis Epsilon.

    Η Blue Ocean Maritime, την οποία διαχειρίζεται η EnTrustPermal έδωσε στη ναυτιλιακή δάνειο 24 εκατ. δολ., πενταετούς διάρκειας. Με την κίνηση αυτή ο εφοπλιστής εξασφάλισε περίπου 7,3 εκατ. δολ. τα οποία θα χρησιμοποιήσει για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

    Ο Πρόεδρος και CEO της Pyxis Tankers, Βαλέντιος Βαλεντής σχολίασε: “Καλωσορίζουμε ένα νέο δανειστή στην εταιρία μας. Η Blue Ocean Maritime Funds, με διαχειριστή την EnTrustPermal, μας έδωσε δάνειο ύψους 24 εκατ. δολ. Οι απαιτούμενες προγραμματισμένες πληρωμές δόσεων έχουν μειωθεί και δεν υπάρχουν λήξεις δανεισμού μέχρι τέσσερα χρόνια από τώρα.”

    Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πλοιοκτήτης είχε πραγματοποιήσει ανάλογη κίνηση αναδιάρθρωσης δανείων και τον περασμένο Μάρτιο.

    Συγκεκριμένα, η Pyxis ολοκλήρωσε την αναχρηματοδότηση δανείων ύψους 26,9 εκατ. δολαρίων μέσω νέου δανείου ύψους 20,5 εκατ. δολ., πενταετούς διάρκειας και με 2,1 εκατ. δολάρια σε μετρητά. Παράλληλα είχε συμφωνήσει με τον προηγούμενο πιστωτή της να διαγραφεί το υπόλοιπο των 4,3 εκατ. δολαρίων.

    Βαλέντης Pyxis
    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών προϊόντων και παραγώγων πετρελαίου “Pyxis Epsilon” της Pyxis Tankers είναι χωρητικότητας 50.295-dwt και κατασκευής του έτους 2015

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι αδελφοί Στεφάνου ξαναχτυπούν: Τρίτο capesize για την Sea Gate Navigation!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Οικογένεια Λασκαρίδη: Τα νέα σχέδια της Lavinia Corp στην αγορά ξηρού φορτίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ελληνική ναυτιλιακή τέθηκε σε εκκαθάριση. Όλες οι λεπτομέρειες

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ