• Big Story

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος (Folli – Follie): Νέα οδυνηρή ήττα για τον επιχειρηματία


    Αλλη μια οδυνηρη ήττα “εισέπραξε” το αλλοτε χρυσό παιδι της ελληνικής επιχιρηματικότητας. Την άμεση παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο της Dufry υπέβαλε ο Τζώρτζης Κουστολιούτσος. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε  ο ελβετικός κολοσσός, ο παραιτηθείς πλέον κ. Κουτσολιούτσος προέβη σε αυτήν του την κίνηση “προκειμένου να επικεντρωθεί στις υπόλοιπες δραστηριότητές του”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Τραπεζικές πηγές εξηγούν οτι οι Ελβετοι σε καμμία περίπτωση δεν ηθελαν να συνεχίσουν να συνδέουν το ονομα του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου  με την εταιρια τους. 

    Υπενθυμίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση της πώλησης, τον Απρίλιο του 2013, της δραστηριότητας του κλάδου του ταξιδιωτικού εμπορίου της FFG, πρακτικά των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ), στον κολοσσό του travel retail Dufry AG, η οικογένεια Κουτσολιούτσου απέκτησε μετοχές και θέση στο ΔΣ του ελβετικού ομίλου.

    Αρχικά πωλήθηκε το 51% έναντι 200 εκατ. ευρώ και με μεταφορά δανεισμού 335 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια το υπόλοιπο 49% (υπήρχε σχετικό option) έναντι 328 εκατ. ευρώ, ενώ η οικογένεια Κουτσολιούτσου έγινε μέτοχος με περίπου 3,5% της ελβετικής εταιρείας, όπως είχε ανακοινωθεί. Ο δε Τζώρτζης Κουτσολιούτσος τοποθετήθηκε ως μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Dufry.

    Η Dufry AG είναι από τους κορυφαίους παγκόσμιους παίκτες στο λιανικό ταξιδιωτικό εμπόριο και λειτουργεί πάνω από 2.200 καταστήματα αφορολογήτων και φορολογημένων ειδών σε αεροδρόμια, κρουαζιερόπλοια, λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, στο κέντρο της πόλης και σε τουριστικές περιοχές, και δραστηριοποιείται σε 64 χώρες σε Ευρώπη, Αφρική, Ευρασία, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική, Βόρεια Αμερική και Νότια Αμερική.

    Οι μετοχές του ομίλου είναι εισηγμένες στο ελβετικό χρηματιστήριο (SIX Swiss Exchange). Η Dufry απασχολεί περίπου 32.000 εργαζομένους και έχει την έδρα της στη Βασιλεία της Ελβετίας.



    ΣΧΟΛΙΑ