• Τράπεζες

    Reuters: Δεύτερο «φλερτ» 32 δισ. ευρώ της Ελλάδας με τις αγορές μέσα στον Νοέμβριο

    • NewsRoom


    Η χώρα μας βρίσκεται ένα βήμα πριν…κάνει νέο βήμα στις αγορές. Είναι έτοιμη να προχωρήσει σε swap ομολόγων αξίας 32 δισ. ευρώ τον προσεχή Νοέμβριο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters επικαλούμενο τραπεζικές πηγές.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα εξετάζει την ανταλλαγή 20 μικρών ομολόγων με 4 νέα ομόλογα, καθώς προσπαθεί να εξομαλύνει την καμπύλη επιτοκίων προετοιμάζοντας το έδαφος για έξοδο από το πρόγραμμα επιτήρησης το επόμενο καλοκαίρι.

    «Οι ελληνικές αρχές θέλουν να προχωρήσουν σε αυτή την ανταλλαγή στις αρχές Νοεμβρίου, αλλά δεν έχει οριστεί μέχρι στιγμής τελική ημερομηνία», φέρεται να δήλωσε τηρώντας την ανωνυμία του, τραπεζίτης στο Reuters.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει διερευνητικές επαφές με κατόχους υφιστάμενων τίτλων – περιλαμβανομένων τραπεζών και funds – για να εξετάσει την πιθανότητα συμμετοχής τους στο εγχείρημα.

    Με πηγή πάντα το Reuters, fund manager στο Λονδίνο, επιβεβαίωσε την πρόθεση της Αθήνας να προχωρήσει με την ανταλλαγή,ενώ Θα υπάρξει στήριξη από τους ομολογιούχους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πολ Τόμσεν: «Θα  αξιολογήσουμε αν υπάρχει καλή στρατηγική για τα «κόκκινα» δάνεια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Reuters: H Eurobank η επόμενη ελληνική τράπεζα που θα βγει στις αγορές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μπαρόζο: Για την καθυστέρηση στην πρόοδο της Ελλάδας φταίει η κυβέρνηση



    ΣΧΟΛΙΑ