• Τράπεζες

    Attica Bank: Επαφές Ρουμελιώτη με επενδυτές για πώληση «κόκκινων δανείων» και ΑΜΚ

    • NewsRoom
    Ρουμελιώτης

    Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρόεδρος της Attica Bank


    Επαφές με επίδοξους επενδυτές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους τόσο στη 2η τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων, όσο και στην επικείμενη ΑΜΚ της τράπεζας θα έχει από την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Attica Bank, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

    Έχοντας στο πλευρό του υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας, ο κ. Ρουμελιώτης αναμένεται να συναντηθεί αρχικά με ξένους επενδυτές στο Λονδίνο και το Παρίσι, την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια, με την επιστροφή του στην Ελλάδα, θα ακολουθήσουν ανάλογες συναντήσεις με υφιστάμενους και νέους επενδυτές του εσωτερικού, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο η τράπεζα ολοκλήρωσε τη συναλλαγή μεταβίβασης χαρτοφυλακίου δανείων σε οριστική καθυστέρηση (περίπου ποσού 1.331,2 εκατ. ευρώ) στην Aldridge.

    Η απόφαση για νέα τιτλοποίηση μέχρι του ποσού των 900 εκατ. ευρώ ελήφθη από τη γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2017. Η γ.σ. αποφάσισε επίσης αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 198 εκατ. ευρώ, η οποία θα γίνει με την έκδοση 660 εκατομμυρίων νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με μετρητά και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ του παλαιού μετόχου. Σημειώνεται ότι με μερική χρήση των κεφαλαίων της αύξησης, θα πραγματοποιηθεί η εξαγορά των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου, ύψους 100 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Attica Bank: Υψηλό το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την ΑΜΚ – Τι αναμένουν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζα Αττικής: Τα νέα σενάρια για την ΑΜΚ. Τα σχέδια της Rothschild



    ΣΧΟΛΙΑ