• Business

    Το CVC Capital «χτυπάει» τώρα και στην περιφέρεια: Νέα deal εξαγοράς κλινικών και διαγνωστικών κέντρων

    Σπυρίδης

    Δημήτρης Σπυρίδης


    Μετά από τα τρία διαδοχικά «χτυπήματα» σε ιδιωτικές νοσοκομειακές μονάδες της Αθήνας και του Πειραιά, το CVC Capital είναι έτοιμο να διευρύνει την παρουσία του στην ελληνική αγορά. Αυτήν τη φορά σειρά παίρνει η περιφέρεια, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι συμφωνίες για νέα deal εξαγορών. Κλινικών, αλλά και διαγνωστικών κέντρων που βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις και μπορούν να εμπλουτίσουν ακόμη περισσότερο το ήδη σημαντικό χαρτοφυλάκιο του CVC, που αναδεικνύεται ως ο πιο επιθετικός «παίκτης» στο χώρο των ιδιωτικών παροχών υγείας.

    Οι κατά τεκμήριο έγκυρες πηγές πληροφόρησης αναφέρουν ότι τουλάχιστον ένα από τα deal στην ελληνική περιφέρεια έχει ουσιαστικά «κλειδώσει» και είναι καθαρά θέμα χρόνου και μόνο, η επισημοποίησή του. Δίνοντας το έναυσμα και για τις επικείμενες κινήσεις που ακολουθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

    Την ίδια στιγμή το CVC Capital είναι μέσα στη «μάχη» της διεκδίκησης και του «Ερρίκος Ντυνάν», αν και όπως διαχέεται στην αγορά, σε αυτήν την περίπτωση «το Fund δεν είναι διατεθειμένο να «ματώσει» οικονομικά, προκειμένου να κυριαρχήσει στον εν εξελίξει διαγωνισμό πώλησης».

    Αυτές τις μέρες βρίσκονται στη Αθήνα υψηλόβαθμα στελέχη του γιγαντιαίου fund ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων που  έχει υπό διαχείριση πάνω από 70 δισ. δολάρια, κυρίως αμερικανικής προέλευσης.

    Τα στελέχη δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένα από τις μέχρι τώρα επενδυτικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα, οι οποίες υλοποιούνται με «πολιορκητικό κριό» το Hellenic Healthcare. Σχήμα που εδρεύει στο Λουξεμβούργο και κατά 60% ελέγχεται από το CVC Capital, ενώ το υπόλοιπο 40% κατανέμεται μέχρι τώρα στους Δημήτρη Σπυρίδη και Βασίλη Θεοχαράκη που επανεπένδυσαν σημαντικό μέρος του τιμήματος από την εκχώρηση του πλειοψηφικού τους ποσοστού στο Metropolitan.

    Οι άνθρωποι του CVC έχουν δώσει το… χρίσμα του μάνατζμεντ για το όλο ελληνικό project στον Δημήτρη Σπυρίδη και, σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί του εκπονούν τις τελευταίες μέρες τον «οδικό χάρτη» για την ενίσχυση της παρουσίας τους στην εγχώρια αγορά.

    Ήδη, με το Metropolitan, το Ιασώ General και την ολοκλήρωση της εξαγοράς του «Υγεία», o επενδυτικός βραχίονας του CVC Capital θα φτάσει να κατέχει μερίδιο κοντά στο 30%, στην ελληνική αγορά της ιδιωτικής υγείας, όπου και θα κατέχει την πρωτοκαθεδρία.

    Η επιχειρούμενη δικαστική παρέμβαση από την πλευρά Αποστολόπουλου δεν φαίνεται να δημιουργεί ουσιώδες ζήτημα για το deal, καθώς και ό ίδιος ο όμιλος της MIG το κατάστησε σαφές. Επισημαίνοντας μάλιστα το… αφοπλιστικό «ιδού η Ρόδος» για όποιον τυχόν θέλει να κάνει μεγαλύτερη προσφορά από εκείνην του CVC. Δηλαδή 281,3 εκατ. ευρώ για την εξαγορά όλων των μετοχών του ιδιωτικού θεραπευτηρίου…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όλο το παρασκήνιο με το CVC Capital που με Metropolitan, Ιασώ General και «Υγεία» φτάνει να κατακτά το 27,5%της ελληνικής αγοράς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη Δικαιοσύνη για το Υγεία προσφεύγει ο Αποστολόπουλος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η MIG «σηκώνει το γάντι» που πέταξε ο Γ. Αποστολόπουλος: «Money talks…»



    ΣΧΟΛΙΑ