• Business

    Την πρώτη του γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ πραγματοποίησε το γεωτρύπανο της ENI

    • NewsRoom


    Την πρώτη του γεώτρηση, στον στόχο «Καλυψώ» του έκτου οικοπέδου της Κυπριακής ΑΟΖ έκανε με την αυγή του 2018 το γεωτρύπανο της ENI, Saipem 12000.

    Τα πάντα λειτούργησαν ομαλά, με το σημείο γεώτρησης να βρίσκεται σε βάθος 2.300 μέτρων. Μέσα στις επόμενες 35 ημέρες το Saipem 12000 θα αγγίξει τα 3,65 χιλιόμετρα, όπου είναι και το τελικό σημείο της γεώτρησης. Η γεώτρηση στο τεμάχιο 6 αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο Φεβρουαρίου.

    Στο σημείο δεν έχει παρατηρηθεί κάποια δραστηριότητα πολεμικών πλοίων της Τουρκίας, την ώρα που εναέρια και πλωτά μέσα της κυπριακής κυβέρνησης έχουν καθημερινή επικοινωνία με το σκάφος. Την επιχείρηση παρακολούθησης και υποστήριξης συντονίζει το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κύπρου.

    Μετά το τέλος των ερευνών στο τεμάχιο Καλυψώ, το γεωτρύπανο θα μετακινηθεί στο τεμάχιο 3 και τον στόχο «Σουπιά» όπου θα πραγματοποιήσει την δεύτερη ερευνητική γεώτρηση για λογαριασμό της ΕΝΙ.

    Η τελευταία γεώτρηση στην περιοχή, για το 2018, θα γίνει στο τεμάχιο 10 όπου η αμερικανική Exxon έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει δυο γεωτρήσεις, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έφτασε στην Κυπριακή ΑΟΖ το γεωτρύπανο της ENI – Πότε ξεκινούν οι γεωτρήσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πιάνουν δουλειά τα γεωτρύπανα της ΕΝΙ



    ΣΧΟΛΙΑ