• Business

    Tην πώληση του 10,4% στα Αττικά Πολυκαταστήματα εξετάζουν οι τράπεζες

    Attica

    Το Attica του Citylink


    Την προοπτική αποσπασματικής πώλησης του ποσοστού 10,4% στα Αττικά Πολυκαταστήματα εξετάζουν οι τράπεζες, Alpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς. Πρόκειται για το ποσοστό που ήλεγχε η Folli Follie Συμμετοχών και το οποίο εξαιρέθηκε της προστασίας που πέτυχε ο όμιλος Folli Follie κατά την εκδίκαση της αίτησης προστασίας την περασμένη εβδομάδα.

    Οι τράπεζες έχουν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αναθέσει σε σύμβουλο τη διενέργεια option analysis, που θα αξιολογήσει το κατά πόσο συμφέρει η πώληση του 10,4% ή αντίθετα το κατά πόσο είναι προτιμότερο να περιμένουν τις εξελίξεις που θα κρίνουν και την τύχη του υπολοίπου ποσοστού, δηλαδή το 25,27%, που με βάση τη δικαστική απόφαση τελεί υπό δίμηνη πρoστασία.

    Αν και δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, η προοπτική της αποσπασματικής πώλησης του 10,4% εξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες, με δεδομένο το ενδιαφέρον που διατηρούν οι υφιστάμενοι μέτοχοι του 51% στα Αττικά Πολυκαταστήματα, δηλαδή οι κ. Κ. Λαμπρόπουλος, Κ. Τσουβελεκάκης και Αλ. Σγουμπόπουλος και οι οποίοι διαθέτουν άλλωστε προτιμησιακό δικαίωμα.

    Κατά τη συζήτηση της αίτησης προστασίας οι τράπεζες επεδίωξαν την εξαίρεση του συνόλου του ποσοστού που έχουν ως ενέχυρο στη Folli Follie και το οποίο ήλεγχαν η Folli Follie Συμμετοχών και η Folli Follie Group σε ποσοστό 10,4% και το 25,27% αντίστοιχα. Κατά τη συζήτηση απορρίφθηκε το αίτημα που υπέβαλε μόλις την περασμένη Δευτέρα η Folli Follie Συμμετοχών για προστασία από τους πιστωτές και το ποσοστό της στα Αττικά Πολυκαταστήματα, εξαιρέθηκε της προστασίας, περνώντας ουσιαστικά στον έλεγχο των τραπεζών. Το αιφνιδιαστικό άλλωστε αίτημα της Folli Follie Συμμετοχών για προστασία από τους πιστωτές, έθεσε οριστικά τον όμιλο Folli Follie απέναντι στις τράπεζες, οι οποίες ήταν διατεθειμένες να συναινέσουν στο αίτημα προστασίας του ομίλου μόνο υπό την προϋπόθεση εξαίρεσης του περιουσιακού της στοιχείου στα Αττικά Πολυκαταστήματα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κ. Λαμπρόπουλος (Αττικά Πολυκαταστήματα) στο mononews: «Θέλουμε και μπορούμε να αποκτήσουμε το ποσοστό της FF στα Attica»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αττικά Πολυκαταστήματα: «Θέλουμε εμείς το ποσοστό του Κουτσολιούτσου»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ραγδαίες εξελίξεις: Πωλητήριο στο 35,5% της Folli Follie στα Attica



    ΣΧΟΛΙΑ