• Business

    Σε λίγες ώρες: Σε πλειστηριασμό τα σπίτια της πιο διάσημης Αθηναίας

    Ελλάδα


    Δύσκολη μέρα ξημερώνει αύριο για την κ. Βασιλική Κ., μέτοχο της παγκοσμίου φήμης σοκολατοποιίας Λεωνίδας. Και η πρώτη μέρα της Άνοιξης θα έχει για αυτήν πικρή γεύση… Οκτώ διαμερίσματα που της ανήκουν και βρίσκονται σε συγκρότημα κατοικιών στη Λεωφόρο Ποσειδώνος (στη συμβολή των οδών Οδυσσέα Ανδρούτσου και Τσόχα) βγαίνουν στο σφυρί. Η τιμή πρώτης προσφοράς για τα διαμερίσματα 1ου, 2ου, 3ου και 4ου ορόφου έχει οριστεί συνολικά στα 3.123.000 ευρώ και επισπεύδουσα είναι η Eurobank Private Bank Luxembourg.

    Μαζί με τα οκτώ πολυτελή διαμερίσματα που έχουν θέα θάλασσα στο Καλαμάκι, βγαίνουν στο σφυρί και 26 θέσεις πάρκινγκ, επίσης ιδιοκτησίας της κας Β.Κ. Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι συνολικά 238.000 ευρώ και επισπεύδουσα είναι η Eurobank.

    Το ηλεκτρονικό σφυρί θα κτυπήσει αύριο συνολικά 32 φορές και το συνολικό τίμημα θα είναι τουλάχιστον 3,361 εκατ. ευρώ.Και παρότι η μέτοχος της Λεωνίδας προσπάθησε να ανακόψει τη διαδικασία δεν τα κατάφερε και ο πλειστηριασμός έχει δρομολογηθεί.

    Εξάλλου τα τελευταία χρόνια η κομψή κυρία, ποιούσε «τη νήσσα» και συστηματικά απέφευγε να πληρώσει τις δόσεις των δανείων της προς την Eurobank, που ανέρχονται στο ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Στις κλήσεις της τράπεζας δεν απαντούσε ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μέρισμα που λαμβάνει από τις μετοχές στην Λεωνίδας φτάνει και περισσεύει για να εξοφλήσει το χρέος της.

    Εμφανίστηκε όταν έμαθε πως η τράπεζα είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες να πληροφορηθεί αν διαθέτει τραπεζικές καταθέσεις στο εξωτερικό. Μάλιστα για το λόγο αυτό η Eurobank προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και πήρε «ευρωπαϊκή διαταγή δέσμευσης τραπεζικού λογαριασμού». Και «ψάχνει» με την άδεια του δικαστηρίου τραπεζικές καταθέσεις της εν λόγω δανειολήπτριας σε Λουξεμβούργο, Βέλγιο και Γαλλία.

    Την απόφαση εξέδωσε ελληνικό δικαστήριο, όπως ακριβώς προβλέπει ο ευρωπαϊκός κανονισμός 655/2014, που επιτρέπει στις τράπεζες να προχωρήσουν στη δέσμευση λογαριασμών που διατηρούν πελάτες τους με κόκκινα δάνεια, σε τράπεζες της ευρωζώνης. Ενώ τα πιστωτικά ιδρύματα της αλλοδαπής είναι υποχρεωμένα από τον κανονισμό να παράσχουν ενημέρωση και πληροφόρηση και φυσικά να προχωρήσουν στη δέσμευση του ποσού.

    Όταν λοιπόν έμαθε όλα τα παραπάνω πήρε την απόφαση και ζήτησε από την τράπεζα διακανονισμό. Στο ραντεβού που είχε με στέλεχος της Eurobank η κ. Β.Κ. ζήτησε χρόνο. Συγκεκριμένα πρότεινε να ανασταλεί η διαδικασία των πλειστηριασμών για τα οκτώ διαμερίσματα, ώστε να προχωρήσει στην πώληση τους η ίδια. Και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, διαβεβαίωσε το στέλεχος της τράπεζας ότι είχε βρει και αγοραστή.

    Όμως, υπήρχε διαφορά στην τιμή. Η τράπεζα βγάζει τα διαμερίσματα με συνολική τιμή πρώτης προσφοράς τα 3,12 εκατ. ευρώ, ενώ ο αγοραστής που είχε βρει η δανειολήπτρια έδινε 2,5 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό, περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, η μέτοχος ζήτησε να το αποπληρώσει σε ορίζοντα 15ετίας. Όμως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ίδια δεν ήθελε να δώσει νέες εγγυήσεις για το υπόλοιπο της οφειλής.

    Και έτσι η απάντηση της τράπεζας ήταν: «Δυστυχώς δεν μπορούμε να δεχτούμε την πρόταση σας. Θα ακολουθήσουμε τις διαδικασίες όπως έχουν δρομολογηθεί».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η κομψή κυρία της γλυκιάς σοκολατοποιίας και το πικρό «όχι» της τράπεζας στην πρόταση για ρύθμιση…



    ΣΧΟΛΙΑ