• Business

    Τι συμβαίνει με το Facebook; «Bύθιση» κατά 10% της μετοχής

    • NewsRoom


    Εντατικές έρευνες στα γραφεία της Cambridge Anayltica στο Λονδίνο διενήργησε η επιτροπή προστασίας προσωπικών δεδομένων, μετά τις πληροφορίες περί διαρροής προσωπικών δεδομένων 50 εκατ. χρηστών του Facebook.

    Λόγω του συγκεκριμένου γεγονότος, οι μετοχές του διαδικτυακού κολοσσού έχουν «βυθιστεί» κατά 10% αυτή την εβδομάδα.

    Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι έλεγχοι ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Παρασκευής και ολοκληρώθηκαν περί τις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

    Η επικεφαλής της ICO Ελίζαμπεθ Ντέναμ είχε ζητήσει την έκδοση του εντάλματος αφού αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία υπέκλεψε τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook και τα χρησιμοποίησε για να στηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

    Αξιολογούνται τα δεδομένα

    Η επιτροπή ενημέρωσε μέσω twitter πως «αξιολογεί τα στοιχεία πριν αποφασίσει τα επόμενα βήματα».

    «Πρόκειται για ένα μόνο μέρος της ευρύτερης έρευνας στη χρήση προσωπικών δεδομένων για πολιτικούς σκοπούς», σημειώνεται σε ανακοίνωση.

    Οι μετοχές του facebook υποχώρησαν 3,3% την Παρασκευή, φτάνοντας στα 159,39 δολάρια, στο κλείσιμο στη Νέα Υόρκη, οδηγώντας τις απώλειες αυτή την εβδομάδα σε περίπου 14%, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση της διαρροής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας στο Facebook για να αποφύγετε την κοινή χρήση δεδομένων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση στη Γαλλία: Ποιος ήταν ο 44χρονος αξιωματικός που θυσιάστηκε για να σώσει ανθρώπους που δε γνώριζε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα social media κάνουν τα κορίτσια δυστυχισμένα



    ΣΧΟΛΙΑ