• Business

    Τι συμβαίνει με τη Louis Vuitton; Καμμία απάντηση στις έμμεσες κατηγορίες για φοροδιαφυγή – Επιστολή της Τράπεζας της Ελλάδος

    Αρετή Ντάρμα (δεξιά) . Εκπρόσωπος PR Louis Vuitton Ελλάδα


    Είναι απορίας άξιο για ποιον λόγο εδώ και 48 ώρες μια πολυεθνική εταιρία του μεγέθους της Louis Vuitton δεν απαντάει στις κατηγορίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ότι της έχουν κατάσχει τα POS που διατηρούσε σε δυο καταστήματα της στην Μύκονο. Επι της ουσίας η ΑΑΔΕ κατηγορεί την Louis Vuitton οτι παρέκαμψε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τους κεφαλαιακούς περιορισμούς, χρησιμοποιώντας τερματικά χρέωσης καρτών (POS) που δεν τροφοδοτούσαν ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά ελβετικούς.

    Τα ερωτήματα ειναι πολλά για την πρακτική του πολυτελούς οίκου στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων:

    1. Γιατί μέχρι σήμερα η Louis Vuitton δεν εχει απαντήσει στις βαριές κατηγορίες της ΑΑΔΕ; 
    2. Ποιό ήταν το ύψος των αγορών που έγιναν μέσω των “ελβετικών” POS; 
    3. Εκδόθηκαν αποδείξεις για τις συγκεκριμένες αγορές; 

    Η LV έχει στην Ελλάδα εκπρόσωπο Δημοσίων Σχέσεων την κ. Αρετή Ντάρμα η οποία ομως εως τώρα δεν έχει δώσει απαντήσεις προφανώς επειδή δεν έχει την εξουσιοδότηση από τα κεντρικά της Γαλλίας.  Πάντως όσον αφορά τους Ισπανούς εργαζόμενους της εταιρίας στην Μύκονο δεν τίθεται κανένα θέμα καθώς είναι κανονικά ασφαλισμένοι στο ισπανικό ΙΚΑ (ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων εντός της ΕΕ). Στην Ελλάδα εργάζονται με απόσπαση. 

    Επιστολή της ΤτΕ 

    Την ίδια ώρα επιστολή στην Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας για την υπόθεση της Louis Vuitton στη Μύκονο, αναμένεται να στείλει η Τράπεζα της Ελλάδος. Η ΤτΕ αναμένεται να γνωστοποιήσει το γεγονός στην Βέρνη  και να ζητήσει τη διακοπή της διασυνοριακής παροχής των συγκεκριμένων υπηρεσιών, δεδομένου ότι αποτελούν παραβίαση των capital controls.

    Πρέπει να σημειωθεί πως η Διεύθυνση Επιθεώρησης Εποπτευομένων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος έχει προχωρήσει σε αντίστοιχες ενέργειες και στο παρελθόν , κοινοποιώντας σχετικές επιστολές σε κεντρικές τράπεζες χωρών όπως η Βουλγαρία.

    Η ίδια Διεύθυνση της ΤτΕ είναι εξαιρετικά ενεργή στο μέτωπο αυτό. 

    Μεταξύ άλλων έχει διαβιβάσει στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και συναφείς εκθέσεις ελέγχου συναλλαγών, με χρήση χρεωστικών, πιστωτικών ή προπληρωμένων καρτών έκδοσης ελληνικών τραπεζών, σε τερματικά αποδοχής καρτών, τα οποία έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα από αλλοδαπούς παρόχους υπηρεσιών πληρωμών που εκκαθαρίζουν τις συναλλαγές αυτές στο εξωτερικό.

    Bernard Arnault, Πρόεδρος LVMH, Moet Hennessy Louis Vuitton
    Arnault Louis Vuittton
    H πρόσφατα ανακαινισμένη flagship boutique του οίκου Louis Vuitton στην Place Vendôme στο Παρίσι
    Louis Vuitton
    O artistic director του Louis Vuitton Nicolas Ghesquière

    louis vuitton

    louis vuitton
    Η ανακαινισμένη boutique του οίκου Louis Vuitton στο Λονδίνο
    louis vuitton
    Η τιμή της τσάντας “Speedy 30”, με το ιστορικό μονόγραμμα του οίκου Louis Vuitton, βρίσκεται στις 645 στερλίνες, όπως διατίθεται στο βρετανικό online κατάστημα του οίκου

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μύκονος – Αποκάλυψη: Πώς Louis Vuitton, Katrin & Kalua βρέθηκαν στο «μάτι» του φορολογικού κυκλώνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι ήξεραν τα κόλπα με τα POS της Louis Vuitton στην Μύκονο – Marc Sjostedt & Αρετή Ντάρμα τα πρόσωπα του ομίλου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Louis Vuitton: POS… η LV Μυκόνου κλέβει το Δημόσιο μέσω Ελβετίας. H ιστορία με τις τσάντες «μαϊμού»



    ΣΧΟΛΙΑ