• Business

    Tesla: Στο στόχαστρο της αμερικανικής Επ. Κεφαλαιαγοράς – Πτώση στη μετοχή

    • NewsRoom
    Tesla

    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla


    Σε κατάθεση καλεί τον ιδρυτή της Tesla η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών, με αφορμή το σχέδιο για απόσυρση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας από τις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης.  Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, στο στόχαστρο τίθεται τόσο το σχέδιο, όσο και οι ισχυρισμοί του Elon Musk για «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση». Στον απόηχο της είδησης, η μετοχή υποχωρεί κατά 4% στη Wall Street, στα 334 δολάρια, με την κεφαλαιοποίηση να φθάνει τα 59,3 δισεκ. δολάρια. Μέσα την εβδομάδα, ο Elon Musk υποστήριξε πως το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας έχει εκφράσει τη στήριξη του για χρηματοδότηση σχεδίου αποχώρησης της Tesla από τις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης.

    «Τα τελευταία δύο περίπου χρόνια, το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας με έχει προσεγγίσει πολλές φορές σχετικά με μια έξοδο της Tesla από το χρηματιστήριο» έγραψε σε μπλογκ ο Elon Musk.

    Στις 7 Αυγούστου, ο επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας εξέφρασε τη σκέψη του να αποσύρει την Tesla από τη Wall Street με τιμή στα 420 δολάρια ανά μετοχή, προκαλώντας επενδυτικό αμόκ.

    «Εγγυημένη χρηματοδότηση», έγραψε ειρωνικά, προς όλους όσους κάνουν λόγο για έλλειψη ρευστότητας στην εταιρεία, ενώ υπογράμμισε πως πρέπει οι μέτοχοι της εταιρείας να εξετάσουν το σχέδιο.

    Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ζημίες υψηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών για το β’ τρίμηνο του 2018, με τον κύκλο εργασιών της, όμως, να κατορθώνει να ξεπεράσει έστω και οριακά τις προβλέψεις.

    Οι ζημίες της εταιρείας έφθασαν τα 3,06 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα διαμορφώνονταν στα 2,92 δολάρια ανά μετοχή.

    Ο κύκλος εργασιών άγγιξε τα τέσσερα δισ. δολάρια, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι θα έφθανε στα 3,96 δισ. δολάρια.

    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla
    elon musk
    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla



    ΣΧΟΛΙΑ