• Business

    Τέρνα και J&P Άβαξ μεταξύ των εταιρειών που κατέθεσαν προσφορές για τον ΙGB

    • NewsRoom


    Η ελληνική εταιρεία J&P Άβαξ, η ιταλική Sicim, η τουρκική Fernas, μια ομάδα που περιλαμβάνει τις Sicilsaldo, Nuova Ghizzoni και Inrakat και μια κοινοπραξία της γερμανικής Max Streicher και της ελληνικής ΤΕΡΝΑ, περιλαμβάνονται, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στους ενδιαφερόμενους που υπέβαλαν προσφορές για την κατασκευή του ελληνο-βουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου IGB.

    Οι αρχικές προσφορές κατατέθηκαν στην εταιρία ICGB, η οποία προωθεί το έργο, στο πλαίσιο μίας διαδικασίας που ξεκίνησε τον Απρίλιο και αφορά στον σχεδιασμό, την προμήθεια και την κατασκευή αγωγού, μήκους 182 χιλιομέτρων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 145 εκατομμύρια ευρώ.

    Σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης ο ανάδοχος θα πρέπει να παραδώσει τον αγωγό σε 18 μήνες. Η ICGB θα εξετάσει τους υποψηφίους και θα καταρτίσει τη short list, από την οποία θα προκύψει η τελική επιλογή του αναδόχου.

    Στόχος είναι ο ελληνο-βουλγαρικός αγωγός να είναι έτοιμος να λειτουργήσει το 2020, όταν θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία και ο αγωγός Τransadriatic Pipeline, TAP, με τον οποίο και θα διασυνδεθεί επί ελληνικού εδάφους.

    Ο ΤΑΡ θα μεταφέρει αέριο του Αζερμπαιτζάν στην Ιταλία, μέσω Ελλάδας και Αλβανίας.



    ΣΧΟΛΙΑ