• Business

    Τέρνα Ενεργειακή: Σε πλήρη λειτουργία το νέο αιολικό πάρκο στο Τέξας

    • NewsRoom
    Γιώργος Περιστέρης. Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

    Γιώργος Περιστέρης. Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή


    Σε εμπορική λειτουργία έχει τεθεί ήδη το αιολικό πάρκο Fluvanna I στην περιοχή Scurry County του Τέξας, το οποίο κατασκεύασε η Τέρνα Ενεργειακή, μέλος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

    Η κατασκευή του αιολικού πάρκου ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016 και ολοκληρώθηκε εντός χρονοδιαγράμματος, σε λιγότερο από 12 μήνες.

    Το Fluvanna I έχει συνολική ισχύ 155,4 ΜW και αποτελείται από 74 ανεμογεννήτριες (Siemens / Gamesa) των 2.1 ΜW, ενώ η ετήσια παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια αντιστοιχεί στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών περισσοτέρων από 46.000 νοικοκυριών.

    Υπενθυμίζεται ότι για τη χρηματοδότηση της επένδυσης, η εταιρεία συνεργάστηκε με τον επενδυτικό οργανισμό Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), καθώς και με ομάδα τραπεζών.

    Το συνολικό κόστος της επένδυσης αγγίζει τα 250 εκατ. δολάρια.

    Γιώργος Περιστέρης. Διευθύνων Σύμβουλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
    Γιώργος Περιστέρης. Διευθύνων Σύμβουλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

    Με τη λειτουργία του νέου αιολικού πάρκου, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου Τέρνα Ενεργειακή στις ΗΠΑ ανέρχεται στα 293 MW.

    Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία λειτουργεί ένα ακόμη αιολικό πάρκο ισχύος 138 MW στις ΗΠΑ, στην περιοχή Elmore County του Idaho, ενώ προωθεί κι άλλες επενδύσεις στην αγορά των ΑΠΕ στις ΗΠΑ.

    Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου πλέον ανέρχεται σε 941 MW. Εκτός από τις ΗΠΑ έχει εγκαταστήσει 516 MW στην Ελλάδα, 102 MW στην Πολωνία και 30 MW στη Βουλγαρία. Ταυτόχρονα, ο όμιλος διαθέτει υπό κατασκευή ή έτοιμες προς κατασκευή εγκαταστάσεις ΑΠΕ ισχύος 208 MW στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

    Συνολικά, η εταιρεία λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 1.149 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ, στην Ευρώπη και την Αμερική. Απώτερος στόχος της εταιρείας είναι να προσεγγίσει το μέγεθος των 2.000 MW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία σε όλες τις χώρες δραστηριότητάς της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι φέρνει το 2018 στο ΧΑ: Οι εκπλήξεις και τα νέα IPOs

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από αναβολή σε αναβολή το αεροδρόμιο στο Καστέλι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πού θα κριθεί το 2018 στις μετοχές: Οι 10+4 μετοχές που μπορούν να ξεχωρίσουν



    ΣΧΟΛΙΑ