• Business

    «Τέλος εποχής» για Αγούδημο: Η οικογένεια έχασε τα ακίνητα στη Γλυφάδα

    Μακης-Αγουδημος

    Γεράσιμος Αγούδημος


    Τέλος εποχής για τον άλλοτε κραταιό εφοπλιστή Γεράσιμο Αγούδημο, καθώς οι απόγονοί του, έχασαν τελικά τα ακίνητα που κατείχε η οικογένεια στη Γλυφάδα λόγω χρεών προς τις τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες το πολυόροφο κτίριο που άνηκε στη σύζυγο και την κόρη του εκλιπόντος εφοπλιστή πέρασε χθες μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε εταιρεία που ανήκει στην Alpha Bank. Σημειώνεται ότι στο παρελθόν είχε επιδιωχθεί να εκποιηθεί δύο φορές, αλλά η διαδικασία υπήρξε άγονη.

    Πρόκειται για ένα πολυώροφο κτίριο επί της Λ. Μεταξά 52, του οποίου την επικαρπία έχει η σύζυγος του πρόσφατα αποθανόντος εφοπλιστή, Ανθή Μαρία, και την ψιλή κυριότητα η κόρη του Αλκμήνη. Το ποσό της οφειλής για το οποίο η Alpha Bank ξεκίνησε τη διαδικασία του πλειστηριασμού φθάνει τα 4,48 εκατ. ευρώ.

    Η πολυώροφη οικοδομή αποτελείται από δύο υπόγεια – γκαράζ, ισόγειο, τρεις ορόφους καθώς και δώμα. Λειτουργούν σε αυτό καταστήματα και γραφεία. Το ισόγειο αποτελείται από τρία καταστήματα εμβαδού από 110 τ.μ. έως 150 τ.μ., στον πρώτο όροφο βρίσκεται σχολή εκμάθησης γιόγκα, ενώ στο δεύτερο και τρίτο επίπεδο υπάρχουν οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις του κτηρίου. Το οικόπεδο φθάνει τα 1.149 τ.μ. Τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκαν οι 442.000 ευρώ για το δικαίωμα της επικαρπίας και 1.77 εκατ. ευρώ για το δικαίωμα της ψιλής κυριότητας.

    Το ακίνητο συνοδεύεται με βάρη και προσημειώσεις και αναγκαστικές κατασχέσεις υπέρ της Alpha και της ΔΟΥ πλοίων Πειραιά συνολικής αξίας της τάξης των 9 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Πακέτο» για Εμφιετζόγλου, Αγούδημο, Ακκά κ.α. – Στο «ηλεκτρονικό σφυρί» πλοία, βίλες και εργοστάσια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έχει Πακέτο: Επτά πλειστηριασμοί για τον Γιάννη Ακκά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: Στο σφυρί η κατοικία-μουσείο στα Ανάβρυτα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο σφυρί η μυθική μπουτίκ του Καρούζου



    ΣΧΟΛΙΑ