• Business

    Τα σενάρια για την αναδιοργάνωση της Ελλάκτωρ

    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης. Διευθύνων σύμβουλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ


    Σε αναζήτηση των βέλτιστων σεναρίων για την αναδιοργάνωση της Ελλάκτωρ συνεχίζει να βρίσκεται η διοίκησή της, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Αναστάσιο Καλλιτσάντση.

    Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, υπό συζήτηση έχει τεθεί και το ενδεχόμενο της ενοποίησης (συγχώνευσης) με την Ελλάκτωρ των εισηγμένων εταιρειών του ομίλου ΕΛΤΕΧ Άνεμος και Reds (real estate) χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Το ζητούμενο είναι η κεφαλαιουχική ενίσχυση του ομίλου η οποία μπορεί να επιτευχθεί είτε με αύξηση κεφαλαίου (κάτι που στην παρούσα φάση αποκλείεται) είτε με εσωτερική αναδιάρθρωση.

    Παράλληλα εξετάζεται η δραστική μείωση των νομικών προσώπων.

    Σημειώνεται ότι οι εταιρείες του ομίλου που ενοποιούνται με τη μέθοδο της πλήρους ενοποίησης είναι 113 (στοιχεία από τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό).

    Όπως τονίζεται σε πρόσφατη παρουσίαση της Ελλάκτωρ από τη διοίκηση του κατασκευαστικού ομίλου, «επικεντρωνόμαστε στην περαιτέρω βελτιστοποίηση της δομής του Ομίλου, στη μείωση του κινδύνου και την κερδοφορία», ενώ στόχος είναι η επαναφορά του τομέα της κατασκευής στην κερδοφορία, με τις παραχωρήσεις, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το περιβάλλον να παραμένουν πυλώνες για τη δημιουργία αξίας στον όμιλο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Smart Park: Έντονο ενδιαφέρον για μίσθωση χώρων ήδη από το στάδιο της κατασκευής της Β’ Φάσης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της Ελλάκτωρ–Οι αποφάσεις του Αν. Καλλιτσάντση στους 4 πρώτους μήνες 



    ΣΧΟΛΙΑ