• Business

    Ποιοι ήξεραν τα κόλπα με τα POS της Louis Vuitton στην Μύκονο – Marc Sjostedt & Αρετή Ντάρμα τα πρόσωπα του ομίλου

    Αρετή Ντάρμα (δεξιά) . Εκπρόσωπος PR Louis Vuitton Ελλάδα


    Η υπόθεση που αποδεικνύει, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, οτι η διάσημη φίρμα Louis Vuitton κλέβει με τον πλέον σίγουρο τρόπο το ελληνικό κράτος φέρνει τριγμούς στα στελέχη της πολυεθνικής στην Ελλάδα. Οι άνδρες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων χθες στην Μύκονο στο πλαίσιο της επιχείρησης Τρίαινα κατάσχεσαν 3 POS της εταιρίας (δύο στη Χώρα και ένα στο Nammos Mall) που ήταν συνδεδεμένα όχι με ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά με ελβετικούς λογαριασμούς. Δηλαδή τα χρήματα από τις πωλήσεις των ειδών πολυτελείας του διάσημου οίκου εξαφανιζόντουσαν στην μακρινή οσο και ασφαλή Ελβετία. Επιπρόσθετα αποκαλύφθηκε ότι τα 2 καταστήματα της Μυκόνου απασχολούν Ισπανούς εργαζόμενους οι οποιοι ειναι ασφαλισμένοι στο ισπανικό ΙΚΑ, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί βεβαιωμένη παράβαση. 

    Τα POS

    Όσοι ακολουθούν αυτήν την πρακτική ουσιαστικά διαθέτουν ένα “ελληνικό” και ένα “ξένο” POS και για τις εισπράξεις που κάνουν μέσω του δεύτερου δεν εκδίδουν αποδείξεις, αφού δεν υπάρχει τρόπος να ληφθούν τα στοιχεία των χρεώσεων από την ελληνική φορολογική διοίκηση. Να σημειωθεί ότι ακόμη και η κατοχή και χρήση ξένου POS είναι παράνομη λόγω της νομοθεσίας για τους κεφαλαιακούς ελέγχους.

    Τα πρόσωπα 

    Το πρόσωπο που εμφανίζεται ως General Manager για τη λεκάνη της Μεσογείου της Louis Vuitton με έδρα την Μαδρίτη είναι ο Marc Sjostedt. Εργάζεται στον όμιλο από το 2008 και μιλάει 6 γλώσσες. “Είναι βέβαιο ότι είχε στήσει την δουλειά με τα POS”  λένε πηγές με γνώση της υπόθεσης. Ένας απο τους ανθρώπους που εκπροσωπούν τον οίκο από το 2008 εως σήμερα είναι η επικεφαλής του PR της LV  Aρετή Ντάρμα. Θεωρείται (χωρίς φυσικά να της επιρρίπτουν ευθύνες) οτι γνώριζε τις φορολογικές παρανομίες της εταιρίας που εκπροσωπεί. Η επισήμανση αυτή γίνεται καθώς η PR manager, ειδικά σε τέτοιες εταιρίες, πρέπει να είναι πάντα έτοιμη να αντιμετωπίσει τις χειρότερες “κρίσεις”, όπως για παράδειγμα η τωρινή. Κρατώντας πάντα την θέση της στην Louis Vuitton, η Αρετή το 2015, σύμφωνα με το Linkedin, δημιούργησε την εταιρία A.D Communications και ξεκίνησε ετήσιες συνεργασίες με μεγάλους πελάτες, όπως η Callista Crafts, η Ileana Makri, οι MiRo, το Fashion Workshop by Vicky Kagia, το Bill & Coo Mykonos και άλλοι. 

    Αρετή Ντάρμα (δεξιά) . Εκπρόσωπος PR Louis Vuitton Ελλάδα
    Αρετή Ντάρμα (δεξιά). Εκπρόσωπος PR Louis Vuitton Ελλάδα

     

    Σε συνέντευξή της που είχε δώσει σε γυναικείο περιοδικό παλαιότερα είχε εξηγήσει οτι στόχος της είναι η ποιότητα της δουλειάς της και όχι η ποσότητα.

    Η συνέντευξη είχε ως εξής: 

    Ποιο είναι το μυστικό/συνταγή της επιτυχίας σου;

    Νομίζω η ευγένεια, το χαμόγελο και η ψυχραιμία μου ακόμα και στα πιο αναπάντεχα.

    Γιατί επέλεξες αυτό το επάγγελμα;

    Γιατί από μικρή λάτρευα τα περιοδικά, την μόδα καθώς και να επικοινωνώ με τον κόσμο… οπότε μάλλον η ζωή είχε αποφασίσει από πριν για εμένα.

    Πώς ξυπνάς το πρωί;

    Δύσκολα αλλά πάντα αισιόδοξα.

    Το mantra σου για να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη μέρα; 

    Αναπνοές και χαμόγελο.

    Μια στιγμή της ζωής σου (θετική ή αρνητική) που σε καθόρισε;

    Όταν με πήραν τηλέφωνο απο τα κεντρικά της Louis Vuitton να μου πούνε “Welcome to our Big Family Areti”.

    Τι σε εμπνέει στη ζωή και στη δουλειά;

    Η οικογενειά μου και οι φίλοι μου.

    Ποιο είναι το κίνητρό σου για να δημιουργείς;

    Η αγάπη μου για τους συνεργάτες μου, που σχεδόν με όλους είμαι πια οικογένεια

    Μια κομβική στιγμή στην καριέρα και στη ζωή σου;

    Το πενθήμερο International Press Event τον Ιούνιο του 2012 στην Μύκονο όπου φιλοξενήθηκαν 130 top δημοσιογράφοι απο όλο τον κόσμο καθώς και ο τότε Πρόεδρος της Louis Vuitton Yves Carcelle. Θυμάμαι μόνο ότι την επόμενη ημέρα,  μόλις όλοι είχαν επιστρέψει στις χώρες τους έλαβα ένα προσωπικό email από τον Πρόεδρο ο οποίος μου έλεγε “Τα κατάφερες! Μπράβο σου…Κοιμήσου!” Ήμουν άυπνη 5 μέρες τουλάχιστον!

    Τι σου έμαθε η οικονομική κρίση;

    Να εκτιμάω αυτά που ήδη έχω και να προσαρμόζομαι! Μεγάλη κουβέντα….

    Οικογένεια και καριέρα μπορούν να ισορροπήσουν;

    Φυσικά , ειδικά όταν αγαπάς και ποθείς εξίσου και τα δυο!

    Τι είναι για εσένα ευτυχία;

    Πολλά….αλλά τα πιο σημαντικά είναι το χαμόγελο του άντρα μου, το πρωινό τηλεφώνημα της μαμάς μου, το μπράβο του μπαμπά μου και ένας απλός καφές με την αδελφή μου και τις φίλες που έχω εδώ και 15 χρόνια.

    Ποιες είναι οι 3 τοπ απολαύσεις σου;

    Ύπνος, ψώνια, φαγητό.

    Μια πολυτέλεια που απολαμβάνεις.

    Μασάζ και όταν νιώθω πολύ πιεσμένη να περπατάω μέχρι την Πλάκα από το γραφείο μου…. μόνη μου.

    Ένα πολύτιμο μυστικό ομορφιάς;

    Ύπνος, καλή ενυδατική και οπωσδήποτε κρέμα ματιών.

    Μια φράση που χρησιμοποιείς συχνά;

    Όλα θα γίνουν.

    Τι αγαπάς και τι μισείς στην πόλη σου;

    Το πρωί για εμένα είναι μια ιεροτελεστία μέχρι να μπω στο γραφείο μου, περπατάω από το parking πάντα στο ίδιο café, μιλάω με τους ίδιους ανθρώπους εκεί, ψωνίζω τα περιοδικά μου από τον ίδιο κύριο στο περίπτερο- είναι η γειτονιά μου! Λέω περίπου 15 καλημέρες …αυτό αγαπώ. Μισώ να βλέπω στις μέρες μας, μωρά στο κρύο στα χέρια κάποιων ανθρώπων να τα εκμεταλλεύονται για τα χρήματα.

    Πώς θα ήθελες να σε χαρακτηρίζουν οι άλλοι;

    Ήρεμη δύναμη και καλό άνθρωπο.

    Ποια αρετή εκτιμάς περισσότερο στους ανθρώπους;

    Την αλήθεια τους και το φιλότιμό τους.

    Τι αποτύπωμα επιδιώκεις να αφήνεις στο πέρασμά σου;

    Εύχομαι και ελπίζω στα τόσα χρόνια που είμαι σε αυτή την δουλειά να έχω περισσότερους ανθρώπους που με εκτιμούν από αυτούς που δεν με συμπαθούν. Στο κάτω κάτω έχω αποδεχτεί ότι δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους.

    Το συμπέρασμα σας για τη σχέση μάνας – κόρης;

    Η σχέση αυτή είναι ιερή! Απολαμβάνω την κάθε μέρα με την μαμάκα μου.

    Σε φοβίζει το πέρασμα του χρόνου;

    Όσον αφορά εμένα δεν το καταλαβαίνω, με φοβίζει μόνο η απώλεια.

    Έχεις γυναίκες-πρότυπα;

    Την μαμά μου, Βέρα Ντάρμα, και την πρώην διευθύντριά μου Μαρία Ζουμπέρ. Αυτές οι 2 γυναίκες έχουν τόσα κοινά και αποτελούν το τέλειο παράδειγμα για εμένα σε όλους τους τομείς-  πάντα όταν τα βάφω μαύρα τα τηλεφωνά τους είναι η λύση μου.

    Το πιο ισχυρό όπλο που διαθέτει μια γυναίκα;

    Το να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα με επιτυχία.

    Το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι γυναίκες;

    Υπερβάλλουν στον καλλωπισμό, κάτι που τελικά το κάνουμε μόνο για τις άλλες γυναίκες.

    Τι συμβουλή θα έδινες σε μια νέα γυναίκα που (ξανά)ξεκινά τώρα την πορεία της στη ζωή;

    Να είναι επίμονη και αθόρυβη….να επιμένει και να μην προκαλεί …να προκαλεί μόνο με τα εξαιρετικά αποτελέσματά της- δεν υπάρχει καλύτερη ευχαρίστηση.

    «Ο Louis Vuitton πάντα ενσάρκωνε για μένα το σύμβολο της απόλυτης πολυτέλειας, την καινοτομία και την εξερεύνηση. Με τιμά ιδιαίτερα η αποστολή που μου ανατίθεται, και νιώθω περήφανος που συμμετέχω στην ιστορία του μεγάλου αυτού οίκου. Μοιραζόμαστε κοινές αξίες και όραμα», ανέφερε ο Γκεσκέρ μιλώντας για τη νέα του θέση.

    Από την πλευρά του ο πασίγνωστος γαλλικός οίκος, όπως υποστήριξε εκπρόσωπός του, πιστεύει ότι ο Γκεσκέρ θα φέρει ένα σύγχρονο δημιουργικό όραμα στις γυναικείες συλλογές της Louis Vuitton, με βάση τις αξίες της φινέτσας και της ακραίας ποιότητας. Ελπίζουμε ότι θα φέρει μια νέα εποχή στον Vuitton με τον ίδιο τρόπο που έκανε και στον οίκο Balenciaga».

    Αρετή Ντάρμα (αριστερά). Εκπρόσωπος PR Louis Vuitton Ελλάδα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Louis Vuitton: POS… η LV Μυκόνου κλέβει το δημόσιο μέσω Ελβετίας. H ιστορία με τις τσάντες «μαιμού»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μύκονος – Αποκάλυψη: Πώς Louis Vuitton, Katrin & Kalua βρέθηκαν στο «μάτι» του φορολογικού κυκλώνα



    ΣΧΟΛΙΑ