• Ναυτιλία

    Στον Πειραιά ένα από τα μεγαλύτερα νεότευκτα containerships του κόσμου

    • NewsRoom


    Στο λιμάνι του Πειραιά καταπλέει σήμερα, Δευτέρα, το μεγαλύτερο πλοίο που έχει υποδεχθεί ποτέ το λιμάνι. Πρόκειται για το μήκους 400 μέτρων, νεότευκτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «China Cosco Taurus», το οποίο στο παρθενικό του ταξίδι, θα προσορμίσει στο δυτικό μέτωπο της προβλήτας ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ ΑΕ), στο πλαίσιο των τακτικών δρομολογίων που θα πραγματοποιεί από εδώ και στο εξής με αφετηρία την Κίνα και προορισμό το Ρότερνταμ.

    Το «China Cosco Taurus», με δυναμικότητα μεταφοράς 20.000 teu, όπως και το «αδελφό» «China Cosco Aries», είναι ένα από τα Giga Carriers, όπως αποκαλούνται τα κολοσσιαία αυτά πλοία άνω των 18.000 teu, που υπηρετούν τον νέο «θαλάσσιο» Δρόμο του Μεταξιού, ο οποίος ενώνει την Κίνα με την Ευρώπη. Το «China Cosco Taurus» είναι, επίσης, το μεγαλύτερο πλοίο που έχει φτιαχτεί ποτέ στην Κίνα.

    Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ), το λιμάνι του Πειραιά γιγαντώνεται και σύντομα θα είναι το μόνο λιμάνι στη Μεσόγειο που θα έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης πέντε τέτοιων πλοίων ταυτοχρόνως. Ήδη στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, που διαχειρίζεται ο ΣΕΠ, μπορούν να εξυπηρετηθούν ταυτόχρονα τρία τέτοια Giga Carriers, ενώ με βάθη από 16,5 μ. έως 19,5 μ. είναι ένα από τα βαθύτερα λιμάνια παγκοσμίως.



    ΣΧΟΛΙΑ