• Business

    Στα μπουζούκια «έτρωγε» τα λεφτά των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ η διοίκηση της Ομοσπονδίας

    λουλούδια-πανέρια-μπουζούκια


    «Μπουζούκια, μεζεδοπωλεία, καταστήματα επώνυμων ρούχων, εσωρούχων και καλλυντικών, ταξίδια, αλλά και αναλήψεις μετρητών» ήταν οι κινήσεις ενός δεύτερου τραπεζικού λογαριασμού που διατηρούσε η διοίκηση της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ (ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ) σύμφωνα με όσα καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ.

    Οι αποκαλύψεις έγιναν σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ την περασμένη Παρασκευή από τη ΔΑΚΕ και τις παρατάξεις ΣΕΚΕΣ και ΠΑΣΚΕ που έθεσαν προ των ευθυνών τους τα στελέχη της παράταξης ΑΚΕ που ηγείται της Ομοσπονδίας. Τα σχετικά στοιχεία έχουν ήδη κατατεθεί στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές που διερευνούν την υπόθεση της διαχείρισης των οικονομικών της Ομοσπονδίας στην ΕΥΔΑΠ.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία και όπως αναφέρεται στην αποκαλυπτική ανακοίνωση της ΔΑΚΕ:

    «Ανοίχθηκε δεύτερος τραπεζικός λογαριασμός της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ χωρίς απόφαση του Δ.Σ. και χωρίς – έστω – ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. Από τον συγκεκριμένο λογαριασμό έχουν εκδοθεί επιταγές, κάρτα συναλλαγών και αναλήψεων μετρητών. 

    Αυτός ο παντελώς όχι μόνο άγνωστος σε εμάς αλλά και ανύπαρκτος δήθεν κατ’ αρχάς τραπεζικός λογαριασμός, εμφανίζει κινήσεις για έξοδα καταναλωτικά, που ουδεμία σχέση έχουν με τα έξοδα της ΟΜΕ και των εργαζομένων. Ενδεικτικά αναφέρουμε: μπουζούκια, μεζεδοπωλεία, καταστήματα επώνυμων ρούχων, εσωρούχων και καλλυντικών, ταξίδια, αλλά και αναλήψεις μετρητών. Τα έξοδα αυτά δεν είναι καταγεγραμμένα στο βιβλίο εξόδων της ΟΜΕ.»

    Κατά τη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας και σύμφωνα πάντα με όσα καταγγέλλει η ΔΑΚΕ η διοίκηση υπό την ΑΚΕ: «Αφού, αρχικά, απέφυγαν «τεχνηέντως» να απαντήσουν, τελικά παραδέχτηκαν ότι υπάρχει αυτός ο λογαριασμός… Στη συνέχεια, μας «αποκάλυψαν» ότι ο δεύτερος, άγνωστος σε εμάς, τραπεζικός λογαριασμός, είναι ανενεργός… Σε ερώτησή μας – γιατί «ανενεργός», σημαίνει «νεκρός», δηλαδή χωρίς την παραμικρή κίνηση, επέμειναν. Όταν πλέον καταθέσαμε ενδεικτικές τραπεζικές κινήσεις από τον δεύτερο λογαριασμό, άσχετες προς την δράση και δραστηριότητα της Ο.Μ.Ε., που νόμιμα ευρίσκονται στην κατοχή μας, αμφισβήτησαν τη νομιμότητα της κατοχής μας, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μία «γραμμή» υπεράσπισης παρανόμων ενεργειών εις βάρος των εργαζομένων και των εισφορών τους.»

    Στη συνέχεια η ΑΚΕ, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της συνεδρίασε και αποφάσισε τη διαγραφή μέλους της «από όλα τα αξιώματα που κατείχε, ο οποίος την 5.10.2018 ενώπιον του Δ.Σ της Ομοσπονδίας παραδέχθηκε παρατυπίες στη διαχείριση του ταμείου της και παραιτήθηκε από τη θέση του. Μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν για τις πράξεις του, εν αγνοία της παράταξης αλλά και εις βάρος των εργαζομένων, αυτή η απόφαση είναι επιβεβλημένη για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Ομοσπονδίας.»

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάος στην ΕΥΔΑΠ: Η πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων μήνυσε για χειροδικία συνδικαλιστή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΑΚΕ Ένωση Υπαλλήλων ΕΥΔΑΠ για μήνυση κατά Αγγελάκη: Ασύστολα ψεύδη και νοσηρή φαντασία



    ΣΧΟΛΙΑ