• Business

    ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος: Στα 2,3 ευρώ ανεβάζει το στόχο η Euroxx

    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης.

    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης. Διευθύνων σύμβουλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ


    Κατά μισό ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για τη μετοχή της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος η Euroxx Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση «overweight» για τη θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ. Οι αναλυτές αποδίδουν τη σημαντική αύξηση της τιμής-στόχου για την ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος στις δυναμικές κινήσεις που κάνει στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας η εισηγμένη, καθώς η συνεχώς αυξανόμενη εγκατεστημένη ισχύς της εταιρείας αναμένεται να οδηγήσει σε ισχυρή ενίσχυση των κερδών. Επικεφαλής της εταιρίας είναι ο  Αναστάσιος Καλλιτσάντσης.

    Έως το 2020 οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 457 MW (σχεδόν διπλάσια από αυτή του 2017), εκτιμώντας ότι τότε θα φτάσει σε καθαρές πωλήσεις 107 εκατ. ευρώ, EBITDA 78 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 32 εκατ. ευρώ, με μέση ετήσια άνοδο από το 2017 έως το 2020 στο 39%!

    Υπενθυμίζεται πως ο κύκλος εργασιών της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος το 2017 διαμορφώθηκε στα 49,7 εκατ. ευρώ έναντι 45,2 εκατ. ευρώ το 2016, μια αύξηση 9,9%.

    Κατ’ αναλογία, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 33,4 εκατ. ευρώ, έναντι 31,3 εκατ. ευρώ για το 2016, σημειώνοντας αύξηση 6,7%, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) αυξήθηκαν οριακά (2,8%) σε 22,1 εκατ. ευρώ έναντι 21,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα για το 2016.

    Αξίζει να σημειωθεί πως το καλοκαίρι του 2014 που η εταιρεία εισήχθη στο Χ.Α. βρισκόταν στην πέμπτη θέση μεταξύ των εταιρειών αιολικών πάρκων με τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη ισχύ στην Ελλάδα, ενώ μετά την ολοκλήρωση του επενδυτικού πλάνου με το οποίο εισήλθε στο Χ.Α., τέσσερα χρόνια μετά, κατατάσσεται πλέον δεύτερη στην Ελλάδα μετά την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.



    ΣΧΟΛΙΑ