• Ναυτιλία

    Στ. Μόλαρης: Ξεσκαρτάρισμα στον στόλο της Empire Navigation πριν την παραλαβή οκτώ νεότευκτων

    Σταμάτης Μόλαρης Empire Bulkers

    Σταμάτης Μόλαρης, επικεφαλής Empire Bulkers


    Σε πωλήσεις πλοίων της προχωρά η ναυτιλιακή Empire Navigation, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Σταμάτη Μόλαρη, πριν αρχίσει να παραλαμβάνει τα οκτώ τάνκερ MR που έχει παραγγείλει από τα ναυπηγεία Hyundai Mipo.

    Η εταιρεία φέρεται να πούλησε το τάνκερ MR Kentaurus (χωρητικότητας 46.000 dwt, κατασκευής 2007) έναντι 13,6 εκατομμυρίων δολαρίων, πιθανόν σε νορβηγική ναυτιλιακή, αν και μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται επίσημα.

    Η Empire Navigation απέκτησε το συγκεκριμένο τάνκερ τον Σεπτέμβριο του 2012 από την FR8 Singapore έναντι 22,1 εκατ. δολαρίων, και πηγές της αγοράς σχολιάζουν ότι θα περίμεναν μία ελαφρώς καλύτερη τιμή για το πλοίο από τα 13,6 εκατ. δολάρια έναντι των οποίων φέρεται να πωλήθηκε.

    Ένα παρόμοιο τάνκερ της Empire Navigation, το Phoenix (χωρητικότητας 50.000 dwt, κατασκευής 2006) είχε πωληθεί τον περασμένο Μάρτιο έναντι 15 εκατ. δολαρίων.

    Εφόσον επιβεβαιωθεί η πώληση του Kentaurus, σύμφωνα με το TradeWinds, ο στόλος της Empire Navigation θα μείνει με συνολικά 14 τάνκερ (εννέα MR και πέντε suezmaxes), όμως από την ερχόμενη χρονιά θα αρχίσει να παραλαμβάνει τα νεότευκτα τάνκερ MR που έχει παραγγείλει από τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Hyundai Mipo, τα οποία θα της στοιχίσουν πάνω από 35 εκατ. δολάρια το καθένα.

    Σημειώνεται ότι ο Σταμάτης Μόλαρης είναι ιδιοκτήτης και της Empire Bulkers, η οποία διαθέτει στόλο αποτελούμενο από 12 πλοία ξηρού φορτίου, από handysize έως post panamax, με μέση ηλικία 9 ετών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: A. Φράγκου: Εισαγωγή στο Nasdaq με τέσσερα νέα πλοία για τη Navios Containers

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γ. Αλαφούζος: Αυτοί είναι οι τρεις μέτοχοι που αύξησαν το ποσοστό τους στην Okeanis Eco Tankers

    MH ΧΑΣΕΤΕ:  Γ. Χανδρής: Η ασυνήθιστη κίνηση της Chandris Hellas στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων



    ΣΧΟΛΙΑ