• Business

    Σμύρνη: Τούρκοι φτιάχνουν γειτονιά- θέρετρο με το όνομα «Σαντορίνη» (pics+video)

    • NewsRoom


    «Park Life Santorini» ή Park Yaşam Santorini τουρκιστί και «Πάρκο Ζωής Σαντορίνη» ελληνιστί, είναι το όνομα γειτονιάς- θερέτρου που κατασκευάζεται στη Σμύρνη με έμπνευση από την Σαντορίνη. Ο ελληνικός τουριστικός προορισμός του νησιού που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους της χώρας φαίνεται να τραβά το ενδιαφέρον των γειτόνων οι οποίοι θέλουν να “κλέψουν” λίγη από την αίγλη της Σαντορίνης και να την προσαρμόσουν στα τούρκικα δεδομένα.

    Πρόκειται για ένα project της IZKA Construction, με 539 κατοικίες, που, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Sabah, «παρέχει στους επενδυτές του ζωή στο κέντρο της πόλης δίπλα στη φύση», θέα στη θάλασσα και πολλά άλλα, που ομοιάζουν στον τρόπο διαμονής που προσφέρει το διάσημο νησί του Αιγαίου ενώ η  Τουρκική εφημερίδα «Μilliyet» αναφέρει πως, η Τουρκία αποκτά την δική της Σαντορίνη με το παρόν φιλόδοξο project.

    Σύμφωνα δε με σχετική ανάρτηση στο turkeyrealestateinfo.com το θέρετρο περιλαμβάνει και σπίτια «τύπου Σαντορίνης», δηλαδή εμπνευσμένα από την αρχιτεκτονική των σπιτιών του ελληνικού νησιού. Επίσης, όπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές του, συνδυάζονται «η ομορφιά του Αιγαίου και της Μεσογείου» με τη μοντέρνα αρχιτεκτονική, ενώ είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

    Σύμφωνα με τον κατασκευαστή πρόκειται για μία γειτονιά που θα καταλαμβάνει έκταση 21.000 τετραγωνικών μέτρων. Το έργο θα αποτελείται από 507 συγκροτήματα διαμερισμάτων, καθώς και 17 μονοκατοικίες.

    Το «Park Life Σαντορίνη» θα καταλαμβάνει μία έκταση 74.000 τετραγωνικών μέτρων, με συγκροτήματα των 5 και 8 ορόφων. Τα διαμερίσματα θα έχουν εμβαδόν από 53 έως 114 τετραγωνικά μέτρα, ενώ οι τιμές των ακινήτων ξεκινούν από 46.000 ευρώ.

     



    ΣΧΟΛΙΑ